Urška Žigart izgublja najboljšo sotekmovalko

Grace Brown je v letošnji sezoni gonilna sila avstralskega moštva BikeExchange. 29-letnica je ekipi privozila dve veliki zmagi, še kar nekajkrat pa je bila povsem blizu vrha. V prihodnji sezoni se poslavlja od domovine, svoje talente namreč odnaša v Francijo.

Avstralka Grace Brown je že v lanski sezoni nakazala, da se lahko kosa z najboljšimi kolesarkami karavane, predvsem na enodnevnih klasikah. Slavila je na belgijski preizkušnji Brabantse Pijl ter zasedal drugo mesto na spomeniku Liege-Bastogne-Liege.

Letos je formo še dvignila in prišla do prve zmage na dirki najvišjega razreda. Osvojila je klasiko Brugge-De Panne, dober teden kasneje pa znova navdušila na spomeniku, tokrat je bila tretja na Dirki po Flandriji. Dobro formo je dokazala tudi na Vuelti a Burgos, kjer je osvojila prvo etapo, na koncu pa zasedla skupno sedmo mesto.

Brownova je z uspehi prišla na radar vseh ekip World Toura. Letos se ji izteka pogodba z BikeExchangom in moštva so bila pripravljena na podpis 29-letnice. V lovu za talentom so se najbolje znašli pri FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope, ki letos veliko uspehov niso poželi, a imajo v svojih vrstah eno najbolj nadobudnih kolesark Danko Cecile Uttrup Ludwig.

Brownova je podpisala dvoletno pogodbo, ki se bo iztekla po koncu sezone 2023. V prvi vrsti želijo Francozi z njo okrepiti zasedbo za klasike, kjer je do sedaj samevala Ludwigova. Naveza Ludwig-Brown bi bila lahko v prihodnji sezoni ena močnejših za enodnevne preizkušnje, z več talenta se lahko pohvali le SD Worx.

»Zelo sem vesela, da sem se za dve leti pridružila FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope. Spremljala sem, kako ekipa dela velike korake naprej in komaj čakam, da bom pri tem odigrala svojo vlogo,« je ob prestopu povedala Brownova.

Barve BikeExchanga je v letošnji sezoni branila tudi Urška Žigart, ki je z Grace Brown nastopila na dveh dirkah. Slovenski se po koncu sezone izteče pogodba in srčno upamo, da je z etapno zmago na Dirki po Valencii storila dovolj, da si zagotovi podaljšanje.

Prejšnji članekAleksandr Vlasov še dodatno krepi že močno Boro-hansgrohe
Naslednji članekBauhaus dobil prvo etapo Dirke po Poljski, Mohorič odličen deveti