URADNO: Rohan Dennis je novi član Jumbo-Visme

Že nekaj časa se je napovedovalo, kar je danes postalo uradno. Rohan Dennis je okrepil vrste Jumob-Visme, s katero je sklenil dvoletno pogodbo.

Avstralski kolesar Rohan Dennis velja za izvrstnega kronometrista, a v zadnjih letih je kot član Ineos Grenadiersov dokazoval, da je lahko veliko več kot le to. Pridobil si je vlogo enega najpomembnejših pomočnikov na tritedenskih preizkušnjah, saj se odlično znajde na ravnini, tudi vožnja navkreber pa mu ni tuja.

Dennis si je v preteklosti pridobil naziv ‘grdega račka’ karavane, saj je s svojimi izbruhi jeze večkrat vzbudil nezaželeno pozornost. A v času pri Ineos Grenadiersih se je nekoliko umiril in »počistil podstrešje«, kar so spoznale tudi mnoge največje ekipe, ki so začele izražati zanimanje zanj.

Jumbo-Visma in Dennis sta si že nekaj časa izkazovala vzajemno ljubezen in ves čas je bilo bolj ali manj jasno, da bosta v prihodnji sezoni združila moči. Po kar nekaj čakanja je novica le postala uradna.

»Veselim se novih izzivov in navdušen sem, da se pridružujem ekipi, ki je pregovorno najboljša na področju razvoja opreme,« je v prvi izjavi povedal Dennis, ki je leta 2019 Bahrian Merido zapustil prav zaradi nezadovoljstva z opremo.

»Voziti ob kolesarjih, kot so Primož Roglič, Wout van Aert in Tom Dumoulin je nekaj, česar nisem mogel zavrniti. Moj cilj je pomagati na poti do zmage na Grand Tourih in hkrati izkoriščati lastne priložnosti na nekaterih enotedenskih dirkah.«

»Gre za novo obdobje, a hkrati tudi za povratek v prva leta, ko sem bil leta 2011 član kontinentalne ekipe Rabobank. Prav tako se vračam k Cervelu, na katerem sem nastopil kot debitant leta 2013.«

»Rad bi se zahvalil Ineos Grenadiersem za čas, ki sem ga preživel z njimi. Skupaj smo preživeli veliko lepih trenutkov in dosegli odmevne rezultate, h katerim bom stremel tudi pri Jumbo-Vismi.«

Dennis bo v moštvu torej igral pomembno vlogo na tritedenskih dirkah. Pričakujemo lahko, da bo do neke mere nadomestil veterana Tonyja Martina, s katerim si delita podobne karakteristike. Avstralec je star šele 31 let in ima pred seboj še nekaj uspešnih sezon, ki jih bodo Nizozemci skušali izkoristiti za naskok na zmago na Touru.

Prihod Rohana Dennisa ima veliko vlogo tudi na Primoža Rogliča, saj lahko pričakujemo, da bosta v naslednji sezoni skupaj nastopila na kar nekaterih dirkah. Zelo verjetno bo Dennis tudi član osmerice, ki bo potovala na Tour in bo tako eden ključnih pomočnikov Rogliča.

Roglič in Dennis se sicer dobro poznata, čeprav skupaj nista dirkala še nikoli. A že vrsto let si delita mesto v karavani, ne nazadnje pa sta si tudi delila mesto na zmagovalnem odru po olimpijski vožnji na čas. Roglič je bil takrat prvi, Dennis pa tretji. Med njiju se je uvrstil še en član Jumbo-Visme Tom Dumoulin. V prihodnji sezoni bodo tako najboljši kronometristi z olimpijade nastopali v istem dresu.

Prejšnji članekEgan Bernal: »Želim napasti, saj nimam česa izgubiti«
Naslednji članekAnej Doplihar na cestni dirki izvrsten deveti