UAE Emirates se spogledujejo s prevzemom ženske zasedbe Ale BTC Ljubljana

UAE Emirates so se v zadnjih letih na krilih Tadeja Pogačarja izkazali za eno uspešnejših ekip v karavani. Uspehe sedaj želijo prenesti tudi na ženski del športa, resno naj bi si želeli prevzeti ekipo Ale BTC Ljubljana.

Po poročanju portala CyclingNews naj bi se zalivsko moštvo resno ogrelo za širitev v ženski del karavane. Vse več moških ekip odpira tudi ženske podružnice in UAE Emirates bo očitno zadnja, ki se bo podala na novo avanturo.

Večina World Tour ekip je žensko moštvo ustanovila povsem na novo, Arabci pa se želijo tega lotiti drugače. Prevzeti želijo nam najbližjo ekipo Ale BTC Ljubljana in jo preimenovati v UAE Emirates. Tako bi pridobili že utečen ustroj moštva, ki bi jim omogočal hitrejšo konkurenčnost s preostalimi ekipami.

Ale BTC Ljubljana je močno povezan s Slovenijo, čeprav gre v osnovi za italijansko ekipo. V svojih vrstah imajo dve Slovenki – Eugenio Bujak in Uršo Pintar – še lani pa so njihove barve branile štiri naše rojakinje. Tudi med športnimi direktorji imamo svojega predstavnika, to vlogo namreč opravlja Gorazd Penko.

V ekipi Ale BTC Ljubljana nastopata tudi dve Slovenki. (vir: twitter)

Pred letošnjo sezono je ekipo zapustila Urška Žigart, ki se je preselila k BikeExchangu. Pogodba z Avstralci se ji po koncu sezone izteče, za zdaj pa še ni podpisala nove. Velika možnost je, da bi se vrnila k prejšnjemu delodajalcu, še posebej, če bi do prevzema s strani UAE Emiratesov zares prišlo. Tako bi namreč združila moči s svojim zaročencem Tadejem Pogačarjem.

Direktor ekipe Mauro Gianetti sicer namigovanja o prevzemu za zdaj še zavrača, so jih pa potrdili številni drugi zanesljivi viri. V arabski ekipi se sicer že nekaj časa spogledujejo z ženskim moštvom, a napovedi so sprva kazale na ustanovitev v sezoni 2023, očitno pa so se načrti zamaknili za leto dni naprej.

Ale BTC Ljubljana ima za sabo solidno sezono, saj so njihove članice vknjižile kar 14 zmag. Večino so jih osvojile največje zvezdnice Mavi Garcia, Marta Bastianelli in Marlen Reusser, dve zmagi z državnega prvenstva pa je dodala tudi Eugenia Bujak.

Izmed moških World Tour ekip imajo žensko moštvo za zdaj Trek-Segafredo, Movistar, DSM, BikeExchange, Jumbo-Visma, Lotto Soudal in Groupama-FDJ. Cofidis pa je že potrdil, da ekipo ustanovi v sezoni 2022.

Prejšnji članekPogačarja rekordi ne zanimajo, preprosto želi uživati na kolesu
Naslednji članekNairo Quintana, kot ga še niste videli – v kostumu zapel na kolumbijski televiziji