Tudi Primož Roglič je dobil zlato kolo

V četrtek smo poročali, da je Pinarello predstavil zlato kolo, s katerim bo nastopal olimpijski prvak na cestni dirki Richard Carapaz. Sedaj so podobno storili tudi pri Cervelu in predstavili zlato kronometrsko kolo Primoža Rogliča.

Ko je Primož Roglič najhitreje prečkal ciljno črto olimpijskega kronometra in je postalo jasno, da je olimpijski prvak, se je začelo postavljati vprašanje, kakšno preobrazbo bo doživelo njegovo kolo.

Pred dnevi je priznal, da ne ve, ali mu pripravljajo posebno poslikavo, a da si jo želi, saj bi ga spominjalo na izjemno zgodbo, ki jo je spisal v Tokiu.

»Nič še ne vem, zagotovo bi bilo lepo imeti kakšno tako stvar. S ponosom bi ga uporabljal in pokazal na vsaki dirki,« je povedal za RTV Slovenija.

Sedaj je postalo jasno, da pri Jumbo-Vismi niso zaspali in so Rogliču pripravljali novo zlato poslikavo, ki jo bo javnosti lahko pokazal že na prvi etapi Vuelte, ko se bodo kolesarji pomerili v kratki posamični vožnji na čas.

Nova poslikava kolesa je zelo podobna že obstoječi poslikavi Jumbo-Visme. Vse predele, ki so bili do sedaj rumeni, je nadomestila zlata barva. Tako se v zlatu bleščijo vilice, napis proizvajalca in del zadnje cevi.

Preko celotnega kolesa, tako na črni kot zlati barvi, so natisnjeni manjši krogi, ki se delno prekrivajo in tako spominjajo na olimpijske kroge.

Celotno kolo je torej doživelo relativno majhno preobrazbo, a dovolj očitno, da se ve, kdo v karavani je olimpijski prvak v vožnji na čas. To je naš Primož Roglič!

Prejšnji članekVIDEO: Remco Evenepoel za krog prehitel celotno glavnino
Naslednji članekSkok v preteklost: Slovenski uspehi na Vuelti