V zadnjih letih s strani javnosti pozabljeni Thibaut Pinot je razkril, da želi pred koncem kariere obleči rožnato majico. Sam pravi, da je to še edina stvar, ki mu manjka v karieri.

Thibaut Pinot je v svoji karieri dosegel že veliko uspehov, a javnost se bolje spominja uspehov, ki jih ni dosegel. Že celotno kariero je v očeh kolesarskih navdušencev eden glavnih kandidatov za ponovno francosko slavje na Dirki po Franciji, a vselej mu zdrsne na zadnji stopnički.

Zaradi pritiska javnosti se je lani odpovedal nastopu na Touru in se raje posvetil odpravljanju težav s hrbtom, ki ga pestijo že nekaj sezon. Praktično vsi smo pričakovali, da se bo v kratkem vrnil na francosko pentljo in napadal dolgo želeno rumeno majico, a Francoz je sedaj razkril svojo največjo željo.

Trenutek, ki je užalostil slehernega kolesarskega navdušenca. Thibaut Pinot je zaradi poškodbe končal Dirko po Franciji, hkrati pa so se začele zdravstvene težave, ki so se vlekle več kot eno leto. (vir: twitter)

Član Groupame-FDJ je razkril, da si pred koncem kariere želi obleči rožnato majico vodilnega na Dirki po Italiji. Čeprav v preteklosti še nikoli ni nosil niti rumene majice na Touru, mu rožnata majica predstavlja večje zadovoljstvo.

Obkljukal sem: postati francoski prvak, osvojiti etapne zmage na vseh treh Grand Tourih, osvojiti Dirko po Lombardiji… Nošenje rožnate majice na Dirki po Italiji je še edina stvar, ki mi manjka,” je razkril 31-letnik.

“Zame je rumena majica… kako bi to povedal? Ostajam v realnem svetu. Rumena majica Dirke po Franciji je bila zame vedno, tudi kot otroku, nekaj prevelikega. Zato sem začel sanjati o nošenju rožnate majice.”

Na Dirki po Italiji je Pinot nastopil dvakrat in se v obeh primerih izkazal. Leta 2017 je dirko končal na četrtem mestu, leto kasneje pa vse do predzadnje etape dirkal zelo dobro, nato pa so ga začele pestiti težave. Zaradi vročine in dehidracije je po 20. etapi zdrsnil s 3. na 16. mesto, zadnji dan pa se sploh ni pojavil na štartu.

Letošnje načrte Francoz za zdaj še skriva, a njegov šef Marc Madiot je v preteklosti namignil, da bi se Pinot po letu odsotnosti lahko vrnil na Dirko po Franciji.