Težek dan Primoža Rogliča, ki se poslavlja od rumene majice

Primož Roglič je zamudil ključni napad favoritov in v cilju zaostal več kot minuto. Tako se poslavlja od rumene majice, ki jo prevzema danes zelo razpoložen Remco Evenepoel. Etapne zmage se sicer veseli Carlos Rodriguez.

Petnajst kilometrov do cilja smo pospremili morda celo ključno akcijo dirke. Remco Evenepoel (Quick Step-Alpha Vinyl) je poskusil z eksplozivnim napadom in se odcepil iz glavnine. Sledili so mu številni favoriti za končno zmago, žal pa je selekcijo zamudil Primož Roglič (Jumbo-Visma).

Slovenski as danes ni bil prav, to se je videlo že v uvodnih kilometrih, dokončno pa potrdilo v zaključku. Ob napadu Evenepoela je sicer za kratko dvignil tempo, a nato le odvil in ostal v skupini zadaj. V skupini okoli Belgijca je sicer bil Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), kar je nekoliko botrovalo k odločitvi Slovenca.

Prednost skupine okoli Evenepoela je nato rasla in pred zadnjim krajšim vzponom dosegla že več kot minuto. Jasno je bilo, da se Roglič poslavlja od vodstva, v veliki meri pa se je tudi zaprl vrata do skupne zmage.

Zadnje klanca se je sicer prvi lotil ubežnik Carlos Rodriguez (Ineos Grenadiers), ki je z zadnjimi atomi moči obračal pedala in se premikal po spolzkem terenu proti ciljni črti. Prednost je bila naposled vseeno dovolj velika, da zasledovalci niso pripravili presenečenja in Španec je prišel do svoje prve zmage v karieri.

Šprint za drugo mesto je dobil Dani Martinez (Ineos Grenadiers), tretji pa je bil Evenepoel. Belgijec je tako oblekel rumeno majico, ki jo bo branil na jutrišnji zadnji etapi.

Primož Roglič je imel nekaj težav tudi na zadnjem klancu. Prevozil ga je čisto pri repu skupine in si nabral 1:06 zaostanka za Evenepoelom, kar je zadostovalo za 19. mesto. V skupnem seštevku je padel na osmo mesto, za rumeno majico zaostaja 1:05.

Jan Polanc (UAE Emirates) je končal tik ob Roglič, zasedel je 20. mesto. Dobro pa se je odrezal tudi Domen Novak (Bahrain Victorious), ki je končal na 28. mestu.

Prejšnji članekRoglič: “Pogrešam prave noge in nekaj sreče”
Naslednji članekVIDEO: Lucas Hamilton spektakularno poletel preko ograje