Teuns ostaja član Bahrain McLarena

Dolgo časa se je ugibalo o usodi Dylana Teunsa, enega najbolj vročih kolesarjev na trgu. Povezovalo se ga je s prestopi v mnoge ekipe, med njimi k Ineosu, Israel Start-Up Nationu in Bori-Hansgrohe. Sedaj je postalo jasno, da Belgijec ne odhaja nikamor, saj je za dve leti podaljšal pogodbo s sedanjim delodajalcem Bahrain McLarenom.

Osemindvajsetletnik prihaja v najboljša kolesarska leta. Z zmago na lanski šesti etapi Dirke po Franciji, ki se je končala na Planche des Belles Filles, je javnost prvič resno opozoril nase. Nato je dobre rezultate nizal vse do konca sezone, tudi letos pa si je že privozil etapno zmago. Najhitrejši je bil na kronometrski preizkušnji Dirke po Andaluziji.

Gre za izvrstnega kolesarja, ki se odlično znajde v gorah. Belgijca lahko v prihodnjih letih pričakujemo v boju za visoka mesta v skupni razvrstitvi Grand Tourov. Letos bo Teuns še v vlogi pomočnika, ki mu je bila dodeljena že pred sezono. Na Dirki po Franciji bo svoje usluge nudil Mikelu Landi.

Zaenkrat v ekipi Bahrain McLarena še niso razkrili ekipe, ki bo odšla na Dirko po Španiji. Prav lahko se zgodi, da bomo Teunsa videli tudi tam. V kolikor bo Belgijec nastopal na Vuelti, bo tam skoraj gotovo v vlogi kapetana.

Bahrain McLaren bo v prihodnji sezoni imel eno močnejših ekip. Morda ne tako močno kot Ineos in Jumbo-Visma, a kolesarji v oranžnih dresih bodo vedno blizu najboljših. Za bahrajnsko ekipo bodo nastopali številni dobri hribolazci. Poleg Teunsa bodo tu še Mikel Landa, Pello Bilbao, Damiano Caruso, Wout Poels in naša dva kolesarja Domen Novak ter Matej Mohorič. Slednja imata z ekipo, kot edina Slovenca, sklenjeno pogodbo tudi za prihodnje leto.

»Tukaj se počutim odlično. Vzdušje v ekipi in ambicije moštva so predstavljale najboljšo izbiro za nadaljnji razvoj moje kariere. Lani sem osvojil dve veliki zmagi. Zmaga na Touru je bila ena izmed največjih v moji karieri. Hvaležen sem za priložnost, ki sem jo dobil tukaj in prepričane sem, da bomo skupaj osvojili še veliko zmag,« je ob podpisu pogodbe povedal Teuns.

Prejšnji članekRazprodaja Ag2r-ja se začenja, odhaja Latour
Naslednji članekPolanc v deževnem Vareseju do šestega mesta