Tatovi italijanski reprezentanci ukradli kolesa v vrednosti 300 tisoč evrov

V Roubaixu se v teh dneh odvija svetovno prvenstvo v dirkališčnem kolesarstvu, ki pa je v petek zvečer žal dobilo črno piko. Po uspešnih uvodnih dneh je italijansko reprezentanco pretresla novica, da so jim ukradli 20 koles znamke Pinarello.

Zmikavti so se žal zopet podali na delo, tokrat v Franciji. Prestižna kolesa Pinarello, s posebnimi poslikavami in prilagojenimi krmili, ki so narejena po meri posameznega tekmovalca, so izginila iz zavarovanega parkirišča hotela v Lillu, kjer je bivala italijanska reprezentanca.

Po poročanju tamkajšnje policije je šlo za delo profesionalcev, saj so bila kolesa dobro varovana in je bila kraja s strani priložnostnih tatov nemogoča. Italijani so namreč bivanje v dotičnem hotelu izbrali prav zaradi domnevne dobre varnosti.

Bili so zelo dobro organizirani,” je povedal Roberto Amadio, vodja italijanske reprezentance. “Vedeli smo, kako zahtevna bo pot z vidika varnosti. Prav zato smo se odločili za bivanje v hotelu z zasebnim, nadzorovanim parkiriščem, čeprav je bila vožnja zato nekoliko bolj zahtevna. Očitno tudi tovrstni ukrepi niso ustavili nepridipravov.”

Pinarello je škodo ocenil na okoli 300 000 evrov. Zgolj kolesa četverice, ki je včeraj osvojila zlato v moškem ekipnem zasledovanju, so vredna 30 tisočakov vsak, vsa preostala kolesa pa so vredna vsak preko 10 000 evrov.

Italija ima za seboj sicer izjemno uspešen uvod v svetovno prvenstvo. Filippo Ganna, Liam Bertazzo, Jonathan Milan in Simone Consonni so si priborili naslov prvakov v ekipnem zasledovanju, zlato pa sta si okoli vratu nadeli tudi Martina Fidanza in Letizia Paternoster, ki sta bili najboljši na dirki z množičnim štartom in na dirki na izpadanje.

Prejšnji članekŽelite zračno kolesarsko obutev? Tu je SPD Crocs
Naslednji članekSodna drama Van Aerta se nadaljuje, Nuyens zahteva 1,1 milijona odškodnine