Tadej Pogačar tudi uradno naznanil, da izpušča Vuelto

Dolgo časa se je že namigovalo, da Tadeja Pogačarja ne bo na letošnji Dirki po Španiji, sedaj pa je to uradno potrdil tudi sam. Z ekipo so odločitev sprejeli že po zmagi na Touru, olimpijske igre pa so pravilnost odločitve še potrdile.

Tadej Pogačar ima za seboj naporno sezono. Dirkati je začel že zgodaj, v februarju je že nastopil na UAE Touru, nato pa v visokem tempu nadaljeval vse do konca aprila. Šele tedaj je bil deležen nekaj daljšega počitka, ki je bil nujno potreben za nadaljevanje sezone.

Sledila je Dirka po Sloveniji, nato državno prvenstvo ter le šest dni kasneje že Tour de France. V Franciji je dominiral in si privozil svojo drugo zmago, a bil na koncu temu primerno utrujen. Počitka ni bilo, že šest dni kasneje je v Tokiu uspešno napadal olimpijsko medaljo.

Nato se je začelo ugibanje, ali bo Pogačar res nastopil še na Dirki po Španiji, kakor je bilo napovedano na začetku sezone. V ekipi so vestno zatrjevali, da odhaja v Španijo, čeprav je z različnih koncev prihajalo vse več informacij, da bo nastop odpovedal. Izkazalo se je, da so bila poročila medijev prava, moštvo pa je le odlašalo z uradno potrditvijo.

Pogačar je priznal, da je bil nastop na Vuelti sprva resnično mišljen, a s potekom sezone je vse bolj postajalo jasno, da bo v Španiji težko nastopil v najboljši formi. Kot pravi sam, je z ekipo sprejel konservativno odločitev, da raje nastopi na nekaterih manjših in predvsem krajših dirkah.

»Vuelta je bila v originalnem načrtu, ampak smo hitro videli, da bo težko izvedljivo. Že po Touru smo se odločili, da nastop ni najbolj pametna ideja, glede na to, kakšna je že bila sezona do sedaj. Nima se smisla naprezati na še eni tritedenski dirki, ki je zelo zahtevna. Odločili smo se nekoliko bolj konservativno,« je v pogovoru za RTV Slovenija povedal 22-letnik.

Pogačar naj bi sezono nadaljeval že konec meseca, ko se bo boril na Bretanski klasiki, nato pa se bo podal na evropsko prvenstvo, ki bo na sporedu v začetku septembra. Izpustiti ne namerava niti svetovnega prvenstva, v oktobru pa bo na Dirki po Lombardiji lovil svojo drugo zmago na spomeniku.

Prejšnji članekKje bo kariero nadaljeval Geraint Thomas?
Naslednji članekDIRKA PO ŠPANIJI: Kako močna zasedba se nam obeta?