Tadej Pogačar spil skodelico kave z legendo kolesarstva

Tadej Pogačar se je v preteklih dneh mudil v Parizu, kjer se je med drugim udeležil predstavitve trase prihajajoče Dirke po Franciji. Čas v francoski prestolnici pa je izkoristil tudi za druženje z Janom Ullrichom.

Z velikim nasmeškom na obrazu in palcem visoko v zraku je Tadej Pogačar poziral s prav tako nasmejanim Janom Ullrichom. Slednji je fotografijo, ki je hitro obšla kolesarski svet, delil na svoj Facebook profil.

Posebno srečanje z nekom posebnim. Pretekli teden sem se z aktualnim prvakom Tour de Franca Tadejem Pogačarjem srečal na kavi v Parizu. Prvak, ponovno srečanje mi je bilo v veselje,” je ob fotografiji zapisal Nemec.

Jan Ullrich je kolesarske oboževalce navduševal ob prelomu tisočletja. Najbolj znan je po bitkah, ki jih je bil z večnim rivalom in sedanjim dobrim prijateljem Lancom Armstrongom. Dvojec pa ima v karieri veliko črno piko, saj sta oba dokazana uporabnika prepovedanih poživil.

Če so Armstrongu po priznanju uporabe dopinga odvzeli vseh sedem naslovov prvaka na Touru, pa je Ullrichu ostala zmaga iz leta 1997. Poleg nje je leta 1999 osvojil tudi Dirko po Španiji, leto kasneje pa je postal še olimpijski prvak. Dvakrat je tudi oblekel mavrično majico svetovnega prvaka v vožnji na čas.

Ullricha je v preteklosti zaznamoval njegov meteorski vzpon in še veliko globlji padec. Nedavno je ob pogovoru z Armstrongom priznal, da je bil leta 2018 blizu smrti. Velike težave sta mu predstavljala prekomerno popivanje in odvisnost od drog.

Pred tremi leti sem imel velike težave. Bil sem kot Marco Pantani … skoraj mrtev,” je povedal Armstrongu, ki je v svojem dokumentarnem filmu priznal, da je bil Ullrich eden redkih rivalov, ki jih je spoštoval. Leta 2018 je zato odpotoval v Nemčijo in obiskal Ullricha, s tem pa mu pomagal prebroditi krizo.

Nemec je zadnja tri leta očiščen drog in alkohola, zopet je začel kolesariti in živeti zdravo življenje.

Prejšnji članekPrimož Roglič na medenih tednih pokazal svojo suho postavo
Naslednji članekZwift širi virtualni svet in prenavlja videz aplikacije