Tadej Pogačar ostal brez pomembnega pomočnika

Covid-19 bo več kot očitno igral pomembno vlogo na prihajajoči Dirki po Franciji. Nekaj kolesarjev je ‘odpadlo’ še preden se je dirka sploh začela. Med njimi je tudi Matteo Trentin, ki bi bil v prvem tednu eden ključnih pomočnikov Tadeja Pogačarja.

Iz tabora UAE Emirates so sporočili, da v petek na štartu francoske pentlje ne bo italijanskega specialista za klasike Mattea Trentina. Nekdanji evropski prvak se je namreč okužil s Covidom-19 in odhaja v samoizolacijo.

V osmerici ga bo nadomestil Švicar Marc Hirschi, ki za mnoge presenetljivo ni bil v prvotnem planu ekipe. Mladenič, ki sicer v arabskem moštvu še ni dosegel nivoja, ki ga je kazal v dresu Sunweba, bo skušal opravljati enake vloge kot bi jih Trentin, čeprav gre za rahlo drugačnega kolesarja.

Tadej Pogačar z odsotnostjo Trentina izgublja pomembnega pomočnika za prvi teden, ki prinaša veliko nevarnosti. Že na Danskem kolesarjem grozi veter, ki bi lahko trgal glavnino. Tam se je dobro skrivati za velike kolesarje, kot je na primer Trentin.

Še veliko bolj pa se bo njegova odsotnost poznala v peti etapi. Karavana bo tedaj zavila na tlakovce v okolici Roubaixa. Trentin je dokazan specialist za klasike, ki se znajde tudi na tlakovcih. Tam bi bilo varovanje Pogačarja zagotovo njegova naloga, sedaj pa bo verjetno zaupana 13 kilogramov lažjemu Hirschiju.

Če je Pogačar z menjavo nekaj izgubil v prvem tednu, pa bi se prihod Hirschija lahko obrestoval v nadaljevanju dirke. Švicar je namreč na vzponih boljši pomočnik kot Trentin in predvsem na razgibanih etapah bo Slovencu v veliko pomoč.

Žal primer UAE Emiratesov ni osamljen. Zaradi okužbe so morali svojo zasedbo že spremeniti pri QuickStep-Alpha Vinylu, tudi Jumbo-Visma pa bo pogrešala športnega direktorja.

Prejšnji članekPrimož Roglič: Dokler sodelujemo in se trudimo, lahko premagamo Pogačarja
Naslednji članekVodič po novih dresih v karavani