Tadej Pogačar na vrhu lestvice najbolje plačanih kolesarjev

Tadej Pogačar je v letošnji sezoni že dvakrat podpisal novo podaljšanje pogodbe, z vsakim podpisom pa si zagotovil tudi višjo plačo. Obstoječa pogodba ga postavlja na sam vrh najbolje plačanih kolesarjev.

Po poročanju italijanskega časnika La Gazzetta dello Sport je plača Tadeja Pogačarja ob zadnjem podaljšanju pogodbe poskočila na šest milijonov letno, kar ga dela najbolje plačanega kolesarja na svetu.

Ko je marca L’Equipe objavil vsakoletno lestvico najbolje plačanih kolesarjev, je Tadej Pogačar skupaj s Petrom Saganom zasedal drugo mesto. Tedaj se je dvojica veselila petih milijonom evrov letne plače, še pol milijona več pa so pri Israel Start-Up Nationu nakazovali Chrisu Froomu.

Lestvica je sedaj spremenjena. Slovenski mladenič je skočil na sam vrh, razlika do drugega najbolj plačanega kolesarja pa bo v prihodnji sezoni verjetno še nekoliko večja, saj Sagan pri TotalEnergies ne bo več prejemal tako zajetne plače. Usoda Frooma pa za zdaj še ni znana, a tako visoko plačo si bo po letošnji slabi sezoni težko izboril.

Tadej Pogačar je zvišanje plače zaslužil z drugo zmago na Dirki po Franciji. To je bila že njegova 12. zmaga v sezoni. Predhodno se je podpisal pod skupno zmago na UAE Touru, Tirreno-Adriaticu in Dirki po Sloveniji. Prav na vsaki dirki je osvojil tudi vsaj eno etapno zmago, podpisal pa se je tudi pod spomenik Liege-Bastogne-Liege. Pozabiti pa seveda ne smemo niti na olimpijski bron.

Pogačar bo v letošnji sezoni še dirkal. Že konec meseca ga pričakujemo na Bretonski klasiki, nato sledi evropsko in svetovno prvenstvo, leto pa bo sklenil na Dirki po Lombardiji, kjer bo lovil še drugo spomeniško zmago v sezoni.

IME IN PRIIMEKMOŠTVOPLAČA (€)
1.Tadej PogačarUAE Emirates6,0 mio
2.Chris FroomeIsrael Start-Up Nation5,5 mio
3.Peter SaganBora-hansgrohe5,0 mio
4.Geraint ThomasIneos Grenadiers3,5 mio
5.Egan BernalIneos Grenadiers2,8 mio
6.Michal KwiatkowskiIneos Grenadiers2,5 mio
7.Julian AlaphilippeDeceuninck-Quick Step2,3 mio
8.Wout van AertJumbo-Visma2,2 mio
8.Alejandro ValverdeMovistar2,2 mio
8.Richard CarapazJumbo-Visma2,2 mio
12.Primož RogličJumbo-Visma2,0 mio
Prejšnji članekGlavni favorit za zmago po padcu zapušča Tour de l’Avenir
Naslednji članekHud padec v zaključku poskrbel za novega nosilca rdeče majice