Tadej Pogačar dobil pomočnika iz vrst Jumbo-Visme

George Bennett po koncu sezone menja sredino. Jumbo-Vismo, kjer je nastopal zadnjih sedem let, bo zamenjal z UAE Emirates. Podpisal je dvoletno pogodbo.

Že nekaj časa se je napovedovalo, kar je sedaj postalo uradno. George Bennett bo kariero nadaljeval v Združenih arabskih emiratih, kjer bo za (najmanj) dve sezoni združil moči s Tadejem Pogačarjem.

Po sedmih letih dirkanja v dresu Jumbo-Visme je prišel čas za slovo. Bennett se je v nizozemskem moštvu dolga leta trudil stopiti iz sence klubskih rivalov in voditi ekipo na največjih dirkah, kar mu je nekajkrat tudi uspelo. A vselej mu je nekaj zmanjkalo, da bi lahko napadal mesto na stopničkah.

Letos je bil na Dirki po Italiji razočaran, zasedel je šele 11. mesto in spoznal, da je njegova prihodnost pomočniške narave. To so ugotovili tudi pri UAE Emirates, kjer skušajo okrepiti zasedbo za etapne dirke in v Bennettu so našli pravo kombinacijo.

Novozelandec je z moštvom podpisal pogodbo do konca leta 2023. V ekipi mu obljubljajo, da bo na nekaterih dirkah dobival priložnost za uresničitev lastnih ambicij, na Grand Tourih pa bo v prvi vrsti pomagal Tadeju Pogačarju.

»George je eden najboljših hribolazcev v pelotonu in veseli smo, da je prišel k nam. S seboj prinaša veliko izkušenj in verjamemo, da bo igral ključno vlogo tako na področju športnih kvalitet kot mentorstva mladih kolesarjev,« je povedal direktor ekipe Mauro Gianetti.

»Pričakujemo, da bo imel svoje priložnosti, a se bo hkrati ustrezno odzval tudi v vlogi pomočnika. Veseli smo, da se nam je pridružil.«

Bennett bo v moštvu združil moči z rojakom Finnom Fisher-Blackom, ki se po sezoni k UAE Emirates prav tako seli iz vrst Jumbo-Visme. Prav 19-letniku bi Bennett lahko bil ustrezen mentor, saj imata že veliko skupne zgodovine.

»Zelo sem navdušen nad prestopom k UAE Emiratesom. Veselim se doseganja novih uspehov na različnih dirkah. Videl sem, kako ekipa vsako leto dela velike korake naprej in del tega napredka si želim biti tudi sam.«

»Lepo je tudi, da bom združil moči s Finnom Fisher-Blackom, saj oba izhajava iz istega mesta na Novi Zelandiji. V ekipi je veliko število mladih kolesarjev in lepo je biti v takem okolju, kjer lahko delim svoje izkušnje,« je še dodal 31-letnik.  

Prejšnji članekJan Tratnik bo debitiral na Dirki po Španiji
Naslednji članekNa Vuelti bo dirkal tudi Luka Mezgec