Tadej Pogačar bo vodil ekipo na Bretanski klasiki

V nedeljo bo na sporedu Bretanska klasika, ki sodi med bolj prestižne enodnevne dirke v Franciji. Svoj nastop tam je potrdil Tadej Pogačar, ki se vrača po nekaj daljšem počitku po olimpijskih igrah.

Bretanska klasika je pri Slovencih zapisana zelo dobro. Z uspehi je začel Grega Bole, ki je leta 2011 dirko dobil, lani pa je Luki Mezgecu to preprečil Michael Matthews. Letos ne enega ne drugega ne bo v Franciji, bo pa zato tam uspeh lovil Tadej Pogačar.

Za mladega Slovenca bo to prvi nastop na Bretanski klasiki, a cesta na severozahodu Francije pozna zelo dobro. Letošnja Dirka po Franciji se je prve dni mudila prav v Bretaniji in Pogačar je imel možnost ozke in zavite ceste spoznati iz prve roke.

Pogačarjevo poletje je bilo zelo pestro, po zmagi na Dirki po Franciji je takoj odpotoval na olimpijske igre in tam osvojil bronasto medaljo. V koledarju je imel nato še Dirko po Španiji, a je z ekipo sklenil, da jo raje izpusti in si vzame nekaj počitka.

»Po olimpijskih igrah sem imel nekaj počitka, sedaj pa se vračam na Bretanski klasiki. To je nov izziv zame, na njej še nikoli nisem nastopil, a se je zelo veselim,« je za uradno spletno stran moštva povedal 22-letnik.

»Po Tokiu sem uspel priti v Slovenijo, v domačo Komendo in pozdraviti vse prijatelje in družino. Po pestrem in nepozabnem poletju je bilo to zelo lepo.«

Počitka je za Pogačarja že konec, saj zadnje dni že pridno trenira in dviguje formo pred glavnimi cilji v zaključku sezone. Bretanska klasika bo igrala vlogo pripravljalne dirke za evropsko in svetovno prvenstvo ter Dirko po Lombardiji, kjer bo lovil še svojo drugo spomeniško zmago.  

V nedeljo bo v Bretaniji Pogačar lahko računal na pomoč Valeria Contija, Sebastiana Molana, Yousifa Mirze in Aleksandra Riabushenka. Poleg našega asa pa bosta visoko merila še Juan Ayuso, ki se vrača po padcu na Tour de l’Avenirju, in Diego Ulissi, ki mu trasa zelo odgovarja.

Prejšnji članekGoreč avtomobil prekinil samostojni napad Remca Evenepoela
Naslednji članekKaos v zaključku na vrh postavil Floriana Senechala, Mezgec na 4. mestu