Letošnje svetovno prvenstvo v ciklokrosu bo močno okrnjeno. Svojo odsotnost sta namreč že napovedala največja zvezdnika Wout van Aert in Mathieu van der Poel.

Poročali smo že, da so bolečine v hrbtu Mathieuja van der Poela prisilile, da se odpove svetovnemu prvenstvu v ameriškem Feyettevillu. Že kar nekaj časa pa je v zraku odločitev Wouta van Aerta, ki v preteklosti ni želel podati jasnega odgovora ali bo odpotoval v ZDA.

Sedaj je postalo jasno, da Belgijec ne bo napadal svoje četrte mavrične majice. Izpustil bo svetovno prvenstvo in se raje posvetil pripravi na spomladanski del sezone na cesti.

Na tej točki v moji karieri se osredotočamo na druge stvari. Resnično si želim osvojiti spomladanski spomenik, ki sem ga izpustil v minulih letih,” je v pogovoru za Sporzo razkril 27-letnik.

Belgijec je v preteklosti ob svoje ime že zapisal zmago na spomeniku Milano – San Remo, še naprej pa ostaja eden glavnih favoritov za zmago na Dirki po Flandriji in Pariz-Roubaixu.

Wout van Aert letos zmaguje kot za šalo. (vir: twitter)

Z mislijo na te cilje, se nam zdi bolje, da sezono končam po državnem prvenstvu v nedeljo in se nato osredotočim na cestni del sezone. Državno prvenstvo bo tako moja zadnja ciklokros dirka to zimo.”

“Že od samega začetka nisem imel namena nastopiti na svetovnem prvenstvu, čeprav je bilo prisotno veliko navdušenja. A odločili smo se, da se držimo prvotnega načrta,” je pojasnil.

Van Aert ima za seboj izjemno ciklokros kampanjo. Osvojil je kar osem izmed devetih dirk, tudi zadnja pa bi po veliki verjetnosti bila njegova, če ne bi doživel tehničnih težav.

Dejstvo, da sem imel v zadnjih tednih tako dobre noge, je odločitev jasno otežilo. Vedno je težko izpustiti tako zanimivo dirko, a moji cilji so postavljeni v spomladanskem delu in trenutno se osredotočam nanje,” je še dodal član Jumbo-Visme.