Strmino najbolje ukrotil Primož Roglič, ki povečuje svojo prednost

Najkrajša etapa letošnje Vuelte je v zaključku postregla z bojem med favoriti za končno zmago. Primož Roglič je dan začel kot favorit za zmago in zadnji kilometer vzpona je to le potrdil. Slovenec se veseli že druge etapne zmage na dirki.

Magnus Cort Nielsen (EF Education-Nippo) je bil pred vrati raja, a za razliko od šeste etape je bila danes cesta 200 metrov predolga. Danec, ki je ostal edini preživeli ubežnik, je dolgo časa upal, da bo uspel prvi prečkati ciljno črto, a zasledovalci so bili v zaključku hitrejši.

Na zadnjo rampo je Cort prišel z 20 sekundami prednosti, a na najtežjem odseku, kjer je naklon znašal tudi 25 %, je ta hipoma skopnela. Enric Mas (Movistar) in Primož Roglič (Jumbo-Visma) sta se najresneje pognala za Dancem, a nato ob zoženju ceste imela nekaj zapletov. Roglič je stisnil Masa ob ogrado, a na srečo sta oba ostala na kolesu. Španec je v cilju povedal, da se je Roglič nemudoma upravičil, preden sta začela boj za etapno zmago.

V zadnjih metrih sta se Mas in Roglič spogledovala in čakala, kdo bo prvi napadel, saj je bil tedaj pred njima še vedno Cort. Živci so prej popustili Masu, Roglič mu je sledil in dvojica se je odpeljala v vodstvo. Moči so hitreje pojenjale Špancu, ki se je moral sprijazniti, da je Roglič na tovrstnih zaključkih razred zase.

Slovenski as je ciljno črto prečkal tri sekunde pred Masom, hkrati pa prejel 4 bonifikacijske sekunde več, tako da je svojo prednost v skupnem seštevku povečal za sedem sekund. Ta sedaj znaša 35 sekund.

V rdečem še naprej ostaja Christian Odd Eiking (Intermarche-Wanty-Gobert), ki je uspel ohraniti stik z vodilno skupino vse do zaključka. Ohranil je 58 sekund prednosti pred Giullaumom Martinom (Cofidis) na drugem mestu, a izgubil 21 sekund napram Rogliču, ki zaostaja še 1:56.

Jan Polanc (UAE Emirates) je danes končal dve minuti za rojakom, a v skupnem seštevku pridobil eno mesto in je sedaj 17.

Luka Mezgec (BikeExchange) je etapo, ki je bila v moštvu posvečena Michaelu Matthewsu, končal na 50. mestu, Jan Tratnik (Bahrain Victorious) pa na 104.

Prejšnji članekDogaja se povsod: Z avtomobilom namerno zapeljal v kolesarja
Naslednji članekNagrada za najbolj borbenega kolesarja – komedija posebne vrste