Strava dodaja varnostno funkcijo v brezplačno shemo

Strava se je v zadnjih letih uveljavila kot aplikacija številka ena v kolesarskem svetu. Uporabljajo jo praktično vsi rekreativni kot tudi profesionalni kolesarji, a dostop do funkcij je omejen glede na to, ali je uporabnik naročnik ali ne.

Varnost je eno najbolj pomembnih področij ukvarjanja s športom, kar so prepoznali tudi pri Stravi. Že pred časom, natančneje leta 2016, so predstavili funkcijo Beacon, ki posameznikom, določenim s strani uporabnika, omogoča spremljanje športnikove lokacije v realnem času. Funkcija je bila vpeljana za primere nesreč, saj lahko opazovalci hitro vidijo, kje je do nesreče prišlo in temu primerno ukrepajo.

Ob prenovi naročniške sheme, ki so jo pri Stravi pripravili lani, je dostop do funkcije Beacon pripadel le naročnikom. Vsi, ki pa so uporabljali brezplačno različico, pa te uporabne funkcije niso bili deležni.

Beacon omogoča spremljanje lokacije športnika v realnem času. (vir: twitter)

Strava je sedaj naznanila, da bo po novem Beacon dostopen prav vsem uporabnikom, a le, če bodo uporabljali aplikacijo na telefonu. V kolikor bo kolesar vožnjo snemal preko kolesarskega računalnika, Beacon ne bo na voljo.

»Beacon je bil ustvarjen, da športnikom nudi več nadzora nad lastno varnostjo in jih ohranja povezane z okoljem, ko to najbolj potrebujejo,« so zapisali pri Stravi.

»Strava je prostor za vse, ki se znojijo in vsem športnikom želimo pomagati, da se ob izvajanju vadbe počutijo varno. Zaradi varnosti in mirnosti vseh smo se odločili, da funkcijo Beacon, ki skrbi za deljenje lokacije v realnem času, ponudimo vsem v skupnosti, ne glede na to, ali so naročniki ali ne. Od danes naprej lahko vsi športniki sveta brezplačno uporabljajo Beacon, kadarkoli vadbo snemajo preko mobilne aplikacije,« je odločitev predstavil direktor Strave Michael Horvath.

Strava je luč sveta ugledala leta 2009 in športniki so kmalu začeli prepoznavati njeno vrednost. Danes šteje že 76 milijonov uporabnikov s celega sveta, a za njeno uporabo plačuje le dobra dva odstotka ljudi. Mesečna naročnina znaša 7,99 € oziroma 5 €, če se vežete za celotno leto.

Prejšnji članekKraljevska etapa pripadla Lopezu; Roglič z drugim mestom še utrdil vodstvo
Naslednji članekJe tekmecem Rogliča ostal le še boj za drugo in tretje mesto?