Sodna drama Van Aerta se nadaljuje, Nuyens zahteva 1,1 milijona odškodnine

Wout van Aert in Nick Nuyens se že več kot dve leti borita na sodišču. Slednji želi od nekdanjega člana svojega kluba prejeti zajetno odškodnino za predčasno prekinitev pogodbe. Tudi po drugi razsodbi sodišča pa primeru še ni videti konca.

Wout van Aert je leta 2018 predčasno prekinil pogodbo s klubom Verandas Willems-Crelan in si tako omogočil prestop k Jumbo-Vismi. To je razjezilo športnega direktorja Nicka Nuyensa, ki je vložil tožbo zoper Belgijca, češ da je s prestopom onemogočil združitev dveh belgijskih ekip in posledično obe poslal v propad.

Nuyens je prvotno Van Aerta tožil za 1,1 milijona evrov odškodnine, kolikor naj bi bila vredna njegova pogodba. V številko so zajete tudi štartnine, nagrade in sponzorska sredstva, ki so jih izgubili z odhodom Van Aerta k Jumbo-Vismi.

Sodišče je letos poleti odločilo, da mora Van Aert bivšemu športnemu direktorju plačati 662 tisoč evrov odškodnine, a se Belgijec z razsodbo ni strinjal. Dolgi pravni bitki tako še ni videti konca, obe strani sta se namreč sedaj pritožili na sodišče, vsaki se namreč razsodba zdi nepoštena.

Wout van Aert se bo moral zopet zglasiti na sodišču. (vir: twitter)

Van Aert pravi, da je odškodnina previsoka, hkrati pa delovno sodišče ni dovolj dobro ocenilo razlogov za Van Aertov odhod. Prav tako naj sodišče ne bi pustilo, da bi na sojenju pričal Niels Albert. Posledično bo Belgijec vložil pritožbo na belgijsko vrhovno sodišče.

Na drugi strani se Nuyensu 662 tisoč evrov odškodnine zdi precej prenizka številka. S svojo ekipo odvetnikov je ocenil, da škoda, ki jo je Van Aert ustvaril s predčasno prekinitvijo, znaša 1 090 846 evrov in na svojem računu želi videti prav vsakega izmed njih.

Sodišče bo tako moralo še tretjič razsojati o primeru Nuyens proti Van Aertu. Na prvih dveh razsodbah so zmago dodelili vsakič drugemu. Leta 2019 je Van Aert zmagal sodbo na delovnem sodišču v Mechelenu, letos poleti pa je sodišče v Antwerpnu razsodilo v prid Nuyensu. Pričakujemo lahko, da se bo zgodba vlekla še nekaj let, preden bosta strani dokončno zakopali bojno sekiro.

Prejšnji članekTatovi italijanski reprezentanci ukradli kolesa v vrednosti 300 tisoč evrov
Naslednji članekSezona kolesarskih porok: V zakonski stan skočil tudi Jan Polanc