Slovenski fantje v prvi etapi na progi že zelo zgodaj

Organizatorji Dirke po Franciji so objavili štartne čase vožnje na čas, ki jo bomo spremljali v prvi etapi. Na njej se bo pomerilo pet Slovencev, ki se bodo na progo podali že precej zgodaj.

Slovenski kolesarji ne želijo čakati na zaključek etape, ampak bodo skušali svojo nalogo opraviti čim prej in se takoj posvetiti regeneraciji pred drugo etapo, ki bo skrivala nekaj pasti.

Jan Tratnik – 16.13

Primož Roglič – 16.20

Tadej Pogačar – 17.05

Matej Mohorič – 17.41

Luka Mezgec – 17.51

Morda najbolj presenetljiv je podatek, da Tadej Pogačar kot lanski zmagovalec ne bo nastopil kot zadnji, ampak se bo na progo podal že mnogo prej. Na štartni klančini ga bomo lahko videli kot 66. ob 17.05, tik za favoritoma za etapno zmago Filippom Ganno (17.03) in Woutom van Aertom (17.04).

Pogačar pa ne bo prvi Slovenec, za katerega bomo stiskali pesti. Prvi naš kolesar bo Jan Tratnik, ki bo štartal ob 16.13. V paradni disciplini si bo zagotovo želel dobrega rezultata, posledično pa bomo že zgodaj dobili konkurenčen čas.

Kmalu za njim bo na štartu stal tudi Primož Roglič. Slovenec je sklenil, da se na pot poda kot prvi član svoje ekipe, česar se je v preteklosti že (uspešno) posluževal. Tokrat bo na pot krenil ob 16.20 in s svojim časom vrgel rokavico vsem tekmecem.

Kot že rečeno bo za Rogličem nastopil Pogačar, nato pa bosta sledila še dva nastopa Slovencev, ki pa od kronometra prav veliko ne pričakujeta. Matej Mohorič ima štartni čas 17.41, medtem ko bo Luka Mezgec, kot zadnji Slovenec na štartu stal ob 17.51.

Zadnji kolesar, ki bo krenil na pot, bo Marc Soler. Moštveni kolega Tadeja Pogačarja bo s preizkušnjo začel ob 18.55.

Prejšnji članekHotel Bahrain Victoriousa znova obiskala policija
Naslednji članekDirka po Franciji: Štartni časi vožnje na čas 1. etape