Slovenija na svetovno prvenstvo z vsemi močmi, ki jih premore

Slovenija je oznanila ekipo, ki se bo v Belgiji borila na svetovnem prvenstvu. Na cestni dirki bodo nastopili z vsemi močmi, Primož Roglič pa bo izpustil kronometrsko preizkušnjo.

Svetovno prvenstvo v Belgiji bo za slovensko reprezentanco eden izmed vrhuncev sezone. Trasa v Flandriji odgovarja našim najboljšim trem kolesarjem, pri čemer se je veseli predvsem Matej Mohorič, ki letos blesti na razgibanem terenu.

Še preden pa se osmerica poda na cestno dirko, bo na sporedu preizkušnja v vožnji na čas. Olimpijski prvak v tej disciplini Primož Roglič se je odločil, da kronometer izpusti. Slovenske barve bosta tako branila Tadej Pogačar in Jan Tratnik, ki bosta prav tako ciljala visoko.

Kronometer bo dolg 43,3 kilometra in bo v večini ravninski. To odgovarja Tratniku, nekoliko manj pa je s tem zadovoljen Pogačar, ki bi si želel kakšen višinski meter več.

Cestna dirka pa bo pravo nasprotje kronometra. Slabih 270 kilometrov dolga preizkušnja bo nekaj ravnine ponudila le v uvodnih kilometrih, nato pa se bo ves čas spuščala ali dvigala. Dirkalo se bo na izčrpavanje nasprotnika in zelo pomembno bo, kakšno ekipo bodo imeli favoriti okoli sebe.

Slovenija bo imela zelo močno ekipo. (vir: twitter)

Slovenija naj bi v prvi vrsti favorizirala Mateja Mohoriča, a tudi Primož Roglič in Tadej Pogačar bosta skušala čim dlje ostati v ospredju in vskočiti na mesto kapetana v primeru težav Mohoriča. Poleg omenjene trojice bodo slovenski dres oblekli še Jan Tratnik, Luka Mezgec, Domen Novak, Jan Polanc in David Per. Rezerva v primeru odpovedi katerega izmed kolesarjev je Žiga Jerman.

Slovenija v Belgijo pošilja najboljšo ekipo, kar jo premore. V njej bodo specialisti za enodnevne klasike, specialisti za vzpone, šprinterji in »delavci«, ki bodo vlekli na ravnini. Obeti so veliki, prav tako pričakovanja, a v Flandriji bo zelo močna konkurenca in na koncu bodo o zmagovalcu odločale malenkosti.

Fantje, srečno!

Prejšnji članekWout van Aert pred svetovnim prvenstvom v zastrašujoči formi
Naslednji članekBikeExchange pred etapo ugotovil, da so jim ukradli kolesa