Le dan po tem, ko je kolesarski prostor presenetila novica, da so pri EF Education-Nippu prekinili pogodbo Sergia Higuite, je prišlo do novega zasuka v zgodbi. Kolumbijec se je opravičil, v moštvu pa so se odločili, da pogodbe naposled ne prekinejo.

Kolesarski navijači smo včeraj lahko občudovali posnetek iz Kolumbije, kjer Sergio Higuita in Dani Martinez na vzponu brez večjih težav drvita mimo kopice amaterskih kolesarjev.

Posnetek je nastal na Giro de Rigo – gran fondu, ki ga organizira Higuitin sotekmovalec Rigoberto Uran. Video je zanimiv za mnoge kolesarje, saj lepo oriše razliko med profesionalci in amaterji, a pozornost javnosti (in EF Education-Nippa) je ujela še ena podrobnost.

Sergio Higuita je na dogodku nastopal s kolesom Specialized S-Works Tarmac, s katerim bo nastopal v prihodnji sezoni pri Bori-hansgrohe. Ker je pogodbeno še vedno vezan na EF Education-Nippo bi moral voziti Cannondale SuperSix Evo.

Napaka je Higuito drago stala, saj so mu iz ameriškega moštva sporočili, da predčasno prekinjajo njegovo pogodbo. Ta bi se sicer iztekla 31. decembra.

Kolumbijec je spoznal svojo napako in se moštvu nemudoma opravičil.

Rad bi se opravičil vsem sponzorjem in ekipi. Naredil sem napako, da sem na javnem dogodku vozil napačno kolo, a to ni način, na kakršnega želim zapustiti ekipo in kako se bom spominjal časa tukaj,” je povedal Higuita.

V ekipi so opravičilo 24-letnika sprejeli in spoznali, da so morda odreagirali prehitro. S prekinitvijo pogodbe tako ne bo nič, Higuita bo član ekipe vse do konca leta.

Ekipa je prišla do dogovora s Sergiem Higuito glede dogodka na Giro de Rigo in pogodbe ne bo prekinila predčasno. Bil je odličen sotekmovalec in pozitivna osebnost, tako na cesti kot drugje. Sergiu v prihodnosti želimo vse najboljše,” je povedal predstavnik moštva.

Novica je jasno razveselila Higuito, ki se bo po treh letih z ekipo lahko razšel na lep način.

Pomagal sem sotekmovalcem po najboljših močeh, osvojil nekaj lepih dirk in stkal dolgotrajna prijateljstva z osebjem in kolesarji. Vesel sem, da smo prišli do dogovora in ekipi želim veliko sreče v prihodnjih sezonah,” je še dodal Higuita.