Pred dvema dnevoma je mednarodna kolesarska zveza izrekla kazen Dylanu Groenewegenu za povzročitev nesreče na Dirki po Poljski. Zdelo se je, da je s tem zgodba zaključena, a sedaj pri Deceunick-Quick Stepu pripravljajo tožbo zoper Nizozemca.

Ko sta se na prvi etapi Dirke po Poljski zapletla Fabio Jakobsen in Dylan Groenewegen, je mnogim zastal dih. Po nesrečnem dogodku sta oba kolesarja zaključila sezono, prvi zaradi poškodb, drugi zaradi čakanja na kazen. Ko je bila Groenewegenu le izrečena kazen s strani UCI-ja, je izgledalo, da se bo zgodba počasi končala.

A Patrick Lafevere, direktor moštva Deceuninck-Quick Step, se le s prepovedjo dirkanja za Groenewegena ne misli sprijazniti. Napovedal je, da bo proti 26-letniku, skupaj z zavarovalnico Europ Assostence, sprožil tožbo na poljskem sodišču.

»Ne vemo, kdaj bo postopek stekel. Tako kot večina pravnih postopkov bo tudi ta dolgotrajen,« je povedal Lefevere.

Tožba s strani Deceuninck-Quick Stepa pa ni edina, ki bo padla na pleča Groenewegena. Ločeno tožbo naj bi vložil tudi Jakobsen, ki pa bo rojaka tožil na nizozemskem sodišču. Obe tožbi se bosta sklicevali na poškodbe povzročene s strani člana Jumbo-Visme.

Lefevere je pogosto brez dlake na jeziku. (vir: twitter)

Patrick Lefevere slovi po svojem ostrem jeziku, ki občasno prehiti njegove misli. Takoj po nesreči je recimo na Twitter zapisal, da bi moral Groenewegen za povzročitev nesreče služiti zaporno kazen. Po treh mesecih je drugačnega mnenja. Sprejel je dolžino kazni, ki je bila izrečena Nizozemcu, hkrati pa želi prenehati govoriti o nesreči.

»Ne želim več govoriti o tem. Ne zaradi tega, ker bi se bal odzivov, ampak preprosto zato, ker je bilo dovolj. Kot ekipa tako ali tako na določitev kazni nismo imeli nobenega vpliva,« je povedal 65-letnik.

Fabio Jakobsen po poškodbi dobro okreva. V tem mesecu se namerava vrniti na kolo in opraviti prve kilometre. Glede na napovedi bi se nizozemski šprinter na dirke vrnil v marcu. Jakobsen in Lefevere sta se pred dnevi tudi sestala. Slednji je priznal, da ga je navdušil optimizem svojega varovanca.

»Šokiral me je z optimizmom. Je zelo tekmovalen, želi se vrniti in se ne boji povratka,« je povedal Lefevere. »Čeljust se mu mora celiti še tri mesece, nato pa bo trajalo še tri mesece, da mu bodo naredili nove zobe. Takrat bo že maj. Morda lahko pred tem dirka brez zob.«