Peter Sagan je konec aprila, skupaj z bratom, preživel zabavno noč, ki pa je dobila posledice. Zaradi težav, ki jih je povzročil, mora plačati kazen v višini 6600 evrov.

Slovaški zvezdnik že vrsto let živi v Monaku. Tam je preživel tudi 25. april, ko so ga 30 minut čez polnoč ustavili lokalni policisti. V trenutku srečanja s policijo je bil precej opit, zato nadaljevanje dogodka ni šlo povsem po načrtih.

Zaradi kršenja policijske ure, ki je veljala ob omejevanju pandemije Covid-19, so ga želeli kaznovati, a se je “upiral kot norec”. Sagana so nato želeli odpeljati v bolnišnico, a je to zavrnil. Organu pregona ni ostalo drugega, kot da Slovaka odpelje v pripor, kar pa mu ni bilo pogodu. Med aretacijo je 31-letnik poškodoval roko policista, ki je moral okrevati dva dni.

Sagan ni nikoli skrival svoje ljubezni do piva. (vir: twitter)

O dogodku so sedaj odločali na monaškem sodišču. Slovakov odvetnik je dejanja svojega varovanca upravičeval, češ da naj bi mislil, da ga želijo v bolnišnici prisilno cepiti, zaradi česar se je odzval tako agresivno.

Sagan je že kmalu po streznitvi v priporu priznal, da se pravkar minulih dogodkov ne spominja in se je policistom takoj opravičil. Kljub temu je sodišče odločilo, da mora odgovarjati za svoja dejanja, zato so mu naložili finančno kazen.

Sodnik je odredil, da mora plačati 5000 € kazni ter še dodatnih 100 € zaradi kršenja policijske ure. Dodatno mora plačati še 1500 € zaradi civilne obtožbe.

Sagan je bil dolga leta najbolje plačan kolesar sveta, zato mu strošek ne bo povzročal prevelikih težav. Veliko bolj bo trpela njegova javna podoba. Slovak se je po tožbi oglasil na družbenih omrežjih in se pokesal.

Glede novic, ki so bile danes objavljene o noči 25. aprila. Rad bi izkoristil priložnost in se iskreno opravičil. Šlo je za grdo izkušnjo, ki me je prisilila v resen razmislek in mi dala pomembne izkušnje. Resnično mi je žal za dogodek, ki se ne bo ponovil.”