Romain Bardet dobro formo pretvoril v etapno zmago

Francoz Romain Bardet je zmagovalec 14. etape. Član DSM-ja je v zaključku napadel iz skupine ubežnikov in na zaključnem vzponu premogel največ moči ter si privozil prvo etapno zmago na Vuelti. Primož Roglič je v zaključku nekoliko pretegnil noge.

Prvi dan v gorah v zaključku drugega tedna dirkanja je bil namenjen ubežnikom. Že zgodaj se je odcepila večja skupina, del, katere je bil tudi Jan Tratnik (Bahrain Victorious). Prednost je začela rasti in se ustalila pri 10 minutah, v ozadju pa želje po lovu ni bilo.

Pred zaključnim vzponom so se začeli napadi v skupini ubežnikov, najprej je poskusil Nicholas Prudhomme (AG2R Citroen), ki je imel ob sebi še Daniela Navarra (Burgos-BH) in Sepa Vanmarckeja (Israel Start-Up Nation). Na spustu z enega izmed vzponov je nato Navarro povem precenil ovinek in zapeljal s ceste, s seboj pa »vzel« še Vanmarckeja, medtem ko je Prudhomme sam nadaljeval proti cilju.

Andrey Zeits (BikeExchange) se je nato skušal preseliti do Francoza v ospredju, kmalu pa se je za enako potezo odločil še Romain Bardet (DSM). Slednji je kmalu ujel oba kolesarja in se ju nemudoma znebil ter sam nadaljeval akcijo.

Prednost je rasla iz metra v meter, v lov sta se nato podala Jay Vine (Alpecin-Fenix), ki je pred tem grdo padel, in Jesus Herrada (Cofidis), a dvojec danes ni bil dorasel izjemnemu Bardetu. Francoz je osamljen prišel v cilj in prišel do dolgo želene etapne zmage, ki jo je napovedal že v preteklih dneh.

Jan Tratnik je na zadnjem vzponu popustil in sam nadaljeval v svojem tempu. Za Bardetom je v cilju zaostal nekaj več kot 2 minut, kar je zadostovalo za 10. mesto.

Dvanajst minut za Bardetom so proti cilju prišli tudi favoriti za končno zmago. Večji del dneva je tempo narekovala zasedba Jumbo-Visme, v zaključku pa so na čelo prišli tudi kolesarji Movistarja. Le nekaj kilometrov do cilja je napadel Miguel Angel Lopez (Movistar) in si privozil lepo prednost, a Primož Roglič (Jumbo-Visma) je s svojimi klubskimi tovariši ostal miren.

Roglič je v ciljni ravnini nato sam potegnil in skušal dohiteti Lopeza, z njim pa so se podali tudi Enric Mas (Movistar), Egan Bernal (Ineos Grenadiers) in Jack Haig (Bahrain Victorious). Povsem do Kolumbijca se niso uspeli preseliti, a so omejili izgube. Na koncu so za Lopezom zaostali štiri sekunde.

V skupnem seštevku večjih sprememb ni, še naprej v rdečem ostaja Odd Christian Eiking (Intermarche-Wanty-Gobert). A Primož Roglič je danes nekoliko stopil svoj zaostanek, ta po novem znaša še 1:36.

Prejšnji članekTristo plastenk vode in 100 kilogramov ledu dnevno za boj s španskim soncem
Naslednji članekGrd padec raztrgal glavnino na ženski dirki Simac Ladies Tour