Rohan Dennis je po lanski sezoni zamenjal klubske barve in iz Ineos Grenadiersov prestopil h glavnim tekmecem Jumbo-Vismi. Britanci naj bi na mnogih področjih kopirali Nizozemce, kar je bil glavni razlog za Dennisov odhod.

Redko vidimo, da kolesarji prestopijo k največjemu tekmecu lastnega moštva, a Rohan Dennis je letos storil prav to. Po dveh letih z Ineos Grenadiersi se ni odločil za podaljšanje pogodbe, ampak je raje prestopil k Jumbo-Vismi.

Mnogi so ob prestopu privzdignili obrvi, a nepisana pravila glede prestopov k rivalom so v kolesarstvu vseeno bolj ohlapna kot recimo pri nogometu. Je pa zato Avstralec javnost znova šokiral, ko je navedel razloge za odhod.

V času pri Ineosu sem opazil, da so na veliko področjih kopirali Jumbo. Pomislil sem, zakaj bi bil v moštvu, ki kopira od sosednje ekipe? Zakaj se ne bi raje pridružil slednjim in bil vselej korak spredaj, namesto korak zadaj?” je pojasnil svojo odločitev.

K Jumbo-Vismi sem želel oditi, saj so tehnično gledano boljša ekipa. Imajo odlično strukturo.”

Dennis je pred dnevi še četrtič v karieri postal državni prvak v vožnji na čas. (vir: twitter)

Tovrstnih “obsodb” glede bivše ekipe v preteklosti nismo bili vajeni, a dejstvo, da je zanjo poskrbel prav Dennis, ne preseneča. Avstralec namreč velja za človeka, ki rad spregovori brez dlake na jeziku.

V preteklosti je 31-letnik že branil barve nizozemskega moštva. Po odhodu iz Avstralije je bil eno sezono član Rabobanka, predhodnice Jumbo-Visme, ki je tedaj sodil v tretji kakovosti razred.

Nekoliko drugače je, saj je bila tedaj to kontinentalna ekipa, a mislim, da gre za odličen prestop, ki me navdušuje.”

V športu po navadi obstajata dve ekipi, ki se borita za tisti dodatni en odstotek in trenutno je Jumbo ekipa, ki vodi.”