Roglič v Španiji, Pogačar v Franciji – oba s pogledom že obrnjenim proti Touru

Najboljša slovenska kolesarja imata v letošnji sezoni zopet enak cilj – osvojiti rumeno majico na Dirki po Franciji. Priprave na vrhunec sezone sta začela v teh dneh, vsak na svojem koncu Evrope.

Še slab mesec in pol nas loči do začetka francoske pentlje. Del karavane se trenutno še bori na prvem Grand Touru sezone, a mnogi, ki jih v Italiji ni, svoj misli že usmerjajo na Dirko po Franciji.

Primož Roglič izbral Španijo

Poškodba mišice za kolenom, ki mu je skrajšala spomladanski del sezone, je za Primoža Rogliča že preteklost. Že nekaj časa trenira, čeprav je v začetku meseca še sledil posebnemu okrnjenemu programu treninga.

Devetega maja je z ekipo odpotoval v Španijo, natančneje v Sierro Nevado, kjer bo opravil prvi sklop višinskih priprav pred Dirko po Franciji. Z moštvom bo na jugu Iberskega polotoka preživel tri tedne, nato pa se odpravlja na generalko pred Tourom – Kriterij Dauphine.

Francoska dirka bo njegova edina pred velikim spektaklom. Odpovedal se bo tudi državnemu prvenstvu v Mariboru in čas raje preživel na višini v njem že domačem Tignesu. Čas, ki ga bo preživel v smučarskem središču, bo posvetil tudi ogledu nekaterih alpskih etap Toura.

Vsi vemo, kaj mi manjka in tudi naši ekipi. Dirka po Franciji,” je na druženju z novinarji v začetku meseca povedal 32-letnik, ki bo letos nastopil tudi na Dirki po Španiji.

Tadej Pogačar si ogleduje pirenejske etape

Tadej Pogačar je pretekli teden še preživel v svojem drugem domu v Monaku, sedaj pa je napočil čas za resne priprave na Dirko po Franciji. V ponedeljek je skupaj z zvestim pomočnikom Rafalom Majko prispel v Francijo, natančneje v Lurd.

Mesto mu bo služilo kot izhodišče za ogled dveh pirenejskih etap, ki bosta na sporedu v zadnjem tednu francoske dirke. Gre za zahtevni gorski etapi, ki bosta karavano vodili preko številnih znamenitih prelazov, prav obe pa se bosta tudi končali z zaključnim vzponom. Prav tam bodo prav prišle informacije, nabrane na tokratnem ogledu.

Letos bo lovil že tretjo rumeno majico. (vir: twitter)

Pogačar je v začetku meseca, ko se je mudil v Sloveniji, razkril, da bo odšel tudi na ogled kronometrske etape, ki bo predzadnji dan že določila zmagovalca dirke. Leta 2020 je prav na zadnjem kronometru osvojil dirko, zato ve, da je vredno vložiti čas v analizo trase.

Z ekipo se bo odpravil tudi v Alpe, kjer bo prav tako prevozil ključne dele treh etap, šele nato pa sledi odhod na višinske priprave. Letos jih bo preživel v Livignu in ne v Sestrieru, kot je imel to v navadi do sedaj.

S priprav se bo 23-letnik vrnil v Slovenijo, kjer bo branil zmago na največji slovenski dirki. Ta mu bo služila kot zadnja priprava na Dirko po Franciji, saj se bo tudi on najverjetneje odpovedal državnemu prvenstvu, ki bo na sporedu le pet dni pred začetkom francoske pentlje.  

Prejšnji članekAlpecin-Fenix bo spremenil ime in zaprosil za World Tour licenco
Naslednji članekBiniam Girmay poskrbel za zgodovinsko zmago