Roglič pripravljen rdečo majico začasno posoditi: »Namen je, da jo imamo po zadnji etapi«

Primož Roglič je z dominantno predstavo že na prvi etapi oblekel rdečo majico. Navadno si favoriti za končno zmago ne želijo ves čas voziti v majici vodilnega, saj na ta način ekipa porablja veliko energije za njeno branjenje. Roglič zato nima težav, če jo začasno posodi nekomu v glavnini, važno mu je, da bo v njej po koncu zadnje etape.

Tako kot lani je Primož Roglič tudi letos Vuelto začel udarno in se že prvi dan podpisal pod etapno zmago. Ta seveda prinaša tudi majico vodilnega, ki pa je v Rogličevem primeru prej breme kot prednost. Čeprav velja pravilo, da majice vodilnega namenoma ne podarjaš drugim, pa Slovenec v tem ne vidi nobenega problema.

Majice seveda ne bo podarjal kolesarjem, ki bi jo lahko obdržali vse do zaključka, pač pa tistim, za katere bodo v moštvu ocenili, da jo bodo izgubili v gorah ali na kronometru.

Olimpijski prvak v vožnji na čas je upravičil vlogo favorita. (vir: twitter)

»Seveda, če bo priložnost za pravega kolesarja. Naš namen je imeti majico vodilnega pravi dan, kar je dan po zadnji etapi. Sedaj smo jo osvojili, zaradi česar smo lahko veseli. V naslednjih dneh pa moramo biti še naprej osredotočeni na cilje, ki jih imamo,« je po zmagi povedal Roglič.

Jumbo-Vismo z Rogličem na čelu že v naslednjih dneh čaka težko delo. Današnja etapa je sicer v večini ravna, a grozi nevarnost vetra, ki bi lahko raztrgala glavnino. Kisovčan se tega zaveda in etapo označuje kot morda eno ključnih na dirki, saj lahko na njej ogromno izgubiš.

“Lahko bo ena ključnih etap. Moramo biti previdni. V ponedeljek bo podobna zgodba,« je še dodal in opozoril tudi na tretjo etapo, ki se bo končala z zaključnim vzponom prve kategorije.

Za Jumbo-Vismo se je sicer Vuelta začela zelo dobro, saj so že prvi dan oblekli dve majici. Poleg Rogliča, ki si je nadel rdečo, je pikčasto majico najboljšega hribolazca osvojil Sepp Kuss.

Prejšnji članekJan Tratnik si je želel etapne zmage, a ga veseli tudi tretje mesto
Naslednji članekPhilipsenu druga etapa, Mezgec pomagal Matthewsu do tretjega mesta