Roglič ostal zaprt in prišel do ‘le’ četrtega mesta, zmage se veseli Martinez

Primož Roglič tudi po četrti etapi ostaja v rumeni majici vodilnega, a tekmeci počasi topijo svoj zaostanek. Danes ga je za deset sekund zmanjšal Dani Martinez, ki je bil najhitrejši v šprintu skupine favoritov.

Ineos Grenadiers so še drugi dan zapored opravili ogromno dela, ki ga je danes končno v zmago pretopil Dani Martinez (Ineos Grenadiers). Kolumbijec je bil v zadnjih metrih najbolje postavljen in v šprintu do črte prehitel vse konkurente.

Julian Alaphilippe (Quick Step-Alpha Vinyl) je bil danes nekoliko prekratek in se je moral zadovoljiti z drugim mestom, Diego Ulissi (UAE Emirates) pa je ekipi prinesel tretje mesto.

Tik za vodilno trojico je etapo končal Primož Roglič (Jumbo-Visma). Za razliko od včerajšnje etape se je danes preizkusil v šprintu, a na koncu mu do odbitnih sekund ni uspelo priti. Pred zadnjim zavojem je bil nekoliko zaprt v ozadju in potreboval je ogromno manevriranja, da si je ustvaril prostor za šprint.

Žal je za prehod v ospredje potreboval preveč časa, da bi lahko resno kandidiral za zmago. V zadnjih metrih se je sicer prebil povsem ob bok vodilni trojici, a zmanjkalo je nekaj metrov, da bi jih tudi prehitel.

Slovenec kljub temu ostaja v rumeni majici, kjer ohranja pet sekund prednosti pred Remcom Evenepoelom (Quick Step-Alpha Vinyl). Belgijec se je danes podrejal Alaphilippu, že jutri pa bo verjetno zopet prevzel vajeti v svoje roke.

V skupnem seštevku je na tretje mesto skočil Dani Martinez, ki zaostaja 11 sekund. Še kar šest kolesarjev pa zaostaja manj kot 30 sekund, kar napoveduje zanimiv zaključek dirke.

Prejšnji članekVIDEO: Rein Taaramae zamenjal kolo z lokalnim prebivalcem in ostal zadaj
Naslednji članekRoglič: “Pogrešam prave noge in nekaj sreče”