Primož Roglič začenja še tretjo sezono zapored z enim samim ciljem – Dirko po Franciji. Želja po zmagi je v njem še vedno močno prisotna, poudarja namreč, da ko je več ne bo, se na najdaljših dirkah ne bo več pojavljal.

Primož Roglič je ob druženju z mediji predstavil svoj koledar dirk, ki se bo vrtel okoli francoske pentlje. Upa, da mu v tretje uspe naskok na rumeno majico in tako doseže dolgo želen uspeh.

Koledar dirk je sestavljen glede na dve merili – koliko dirka pripomore k pripravi na Tour ter koliko veselja mu dirka prinaša. Zdi se, da je drugi kriterij celo pomembnejši, saj je že povedal, da se na nekaterih dirkah ne namerava boriti za zmago.

Tako se bo po petih letih vrnil na spomenik Milano-San Remo, kjer bo pomagal Woutu van Aertu. Dvojec je uspešno sodeloval že na lanski izvedbi Amstel Gold Raca, ki ga je Van Aert na koncu dobil. Tedaj so mnogi kot razlog za uspeh izpostavljali prav odlično delo Rogliča.

Na Amstel Gold Racu je odlično pomagal Woutu van Aertu, nato pa zaradi tehničnih težav izpadel iz ospredja. (vir: twitter)

Slovenec vedno pogosteje poudarja, da želi na dirkah uživati. V trenutku, ko mu dirka ne prinaša zadovoljstva, ga na njej ne bo več, četudi gre za največjo dirko na svetu.

Želim se zabavati in uživati. Če bom videl, da na Grand Tourih ne uživam več, bom na njih nehal nastopati in se bom posvetil enodnevnim dirkam ali čemu drugemu,” je pojasnil 31-letnik.

Trenutno so mi všeč in se jih bom držal. Skušal bom doseči nekaj dobrih rezultatov na najdaljših dirkah.”

 Slovenski as je v minulih treh sezonah trikrat osvojil Dirko po Španiji in bi se z vnovično zmago lahko izenačil na vrhu večne lestvice. A nastopa tam za zdaj ne načrtuje, saj je v mislih le zmaga na Dirki po Franciji. Jo lahko doseže?

Upam, kajne? To je naš cilj, za katerega se borimo.”

Do konca ne bomo vedeli, ali nam bo uspelo, zato se moramo sedaj posvetiti le svoji pripravi, da bomo na dirkah lahko uživali.”

Roglič si bo na Touru delil vlogo kapetana z Jonasom Vingegaardom, nato pa bo cesta odločila, kdo bo prvi mož ekipe. Kisovčana to ne moti, saj meni, da morajo tekmece napasti z vsemi močmi, ki jih premorejo.

“Na koncu bomo videli, kako se bo izšlo, a zagotovo potrebujemo vse moči, ki jih lahko dobimo. Moramo delovati kot ekipa. Kdorkoli lahko zmaga, ga bomo podprli,” je še dodal.