Roglič ekipo opozarja na previdnost pri usklajevanju njegovih in Van Aertovih francoskih ciljev

Primož Roglič bo v sezoni 2022 ponovno napadal rumeno majico na Dirki po Franciji, a tokrat mu konkurence ne bodo predstavljali le kolesarji drugih moštev, pač pa jo bo imel tudi v lastni ekipi. Z Woutom van Aertom se bosta borila za pomoč sotekmovalcev.

Ob koncu letošnje sezone je Wout van Aert napovedal, da bo po treh letih podrejanja ekipi v prihodnji sezoni na Dirki po Franciji zadovoljeval lastne želje. Napadal bo zeleno majico, v lovu nanjo pa želi tudi podporo ekipe.

Kolesarska javnost je takoj začela ugotavljati, kaj to pomeni za možnosti Primoža Rogliča v lovu na skupno zmago. Slovenec bo potreboval vso pomoč, ki jo lahko dobi, a zdi se, da si bo moral deliti pomočnike z mlajšim sotekmovalcem.

Van Aert je nato takoj pojasnil, da bo kljub lovu na zeleno majico, še vedno pomagal Rogliču, ko bo to mogoče. Hkrati je tudi poudaril, da je kolesar, ki se odlično znajde tudi povsem sam, zato bo pomoč ekipe potreboval le v redkih ključnih trenutkih.

Wout van Aert je bil v zadnjih sezonah zvest oproda Primoža Rogliča. (vir: twitter)

V pogovoru z belgijskim časnikom Het Laatste Nieuws je temo “dvojnega vodenja ekipe” pokomentiral tudi Roglič, ki verjame, da v ekipi lahko uskladijo vse ambicije, a morajo biti pri zarisovanju načrtov previdni.

“V teoriji je vse mogoče. Lahko osvojimo zeleno in rumeno majico – morda tudi pikčasto s Seppom Kussom – a ekipa se mora odločiti, kaj je naš glavni cilj. Nato je potrebno narediti načrt, ki nama bo obema odgovarjal.”

“Narejen mora biti z namenom, da si z Woutom lahko pomagava. Najti je treba pot, po kateri bo prišel do etapnih zmag, hkrati pa bom jaz pridobil nekaj časa. O tem moramo podrobno pomisliti.”

Zasavski orel že dve leti neuspešno lovi rumeno majico in mnogi se sprašujejo, ali ima še možnosti za uspeh. Sam je prepričan, da lahko brez težav konkurira Tadeju Pogačarju, hkrati pa poudarja, da v spominu ljudi raje ostane kot borec kot zmagovalec Toura.

“Zagotovo bi rad osvojil Tour, a ne čutim potrebe, da bi si me ljudje zapomnili kot kolesarja, ki je ali ki ni osvojil Toura.”

“Veliko raje bi videl, da me imajo ljudje za nekoga, ki se vedno bori. Za nekoga, ki da na vsaki dirki vse od sebe. To je nekaj, kar si želim biti. Borec.”

“Tour ni moja obsesija, zato ne čutim frustracije, da ga še nisem osvojil,” je še dodal Roglič.

Prejšnji članekQuick Step-Alpha Vinyl in Drone Hopper priprave začeli na najslabši možen način
Naslednji članekMatej Mohorič: “Težko bo ponoviti uspehe, a ni nemogoče”