Rod Ellingworth zapušča Bahrain-McLaren

Britanski strokovnjak Rod Ellingworth je šokiral kolesarsko javnost. Po le enem letu vodenja ekipe Bahrain-McLaren je napovedal svoj odhod. Poteza Britanca odpira kar nekaj vprašanj, saj pravega razloga za odhod ni podal.

»Prišel je čas za odhod,« je v uradni izjavi povedal Ellingworth. »Užival sem v priložnosti vodenja ekipe. Bilo je kar nekaj fantastičnih trenutkov in zdi se mi, da ekipo zapuščam v dobrem stanju. V času svetovne epidemije smo dobro sodelovali, da smo lahko dirkali in dosegli nekaj odličnih rezultatov

»Ekipa je sodelovala in skušala ohraniti vse udeležene varne. Bili smo združeni skozi težke čase in bilo mi je v veselje biti del zgodbe. Eden izmed vrhuncev zame je bilo četrto mesto v skupni razvrstitvi na Dirki po Franciji,« je še dodal.

Ellingworth se je moštvu pridružil junija lani, ko je zapustil dolgoletnega delodajalca Ineos. Z britanskim moštvom je v preteklosti dosegal vidne rezultate. Sodeloval je že pri njihovi prvi zmagi na Dirki po Franciji, sedaj že daljnega leta 2012.

Pri Bahrain-McLarenu so mu pred letošnjo sezono ponudili možnost vodenja ekipe. Ellingworth je priložnost izkoristil in z ekipo letos delal zelo dobro. Sezono so zaključili na veliko višjem nivoju, kot so jo začeli. Dosegli so tudi nekaj vidnih rezultatov, med katerimi izstopa četrto mesto Mikela Lande v Franciji.

Viden rezultat so dosegli tudi na preostalih dveh Grand Tourih. Na Dirki po Italiji je Pello Bilbao končal kot peti, mesto nižje pa je na Dirki po Španiji zasedel Wout Poels. Seveda ne smemo pozabiti niti na odlično četrto mesto Mateja Mohoriča na najstarejši dirki Liege-Bastogne-Liege.

Novica o odhodu Ellingwortha je presenetila tudi kolesarje in osebje ekipe, saj so informacijo dobili le dve uri pred uradno izjavo. V njej so zapisali: » Rodova strast je razvoj kolesarjev, zato se je odločil za odhod in osredotočanje na projekte, ki so mu bližje

Letošnje leto je bilo za celotno karavano zelo težko. Mnoge ekipe so morale zniževati plače, med njimi tudi Bahrain-McLaren, ki je nekaterim članom plačo znižal za 70 odstotkov. Proti koncu leta je odhod napovedal še eden glavnih sponzorjev McLaren, ki si zaradi finančnih težav ne more privoščiti financiranja ekipe v naslednjih letih.

»Radi bi se zahvalili Rodu za vse nasvete in modrosti, ki jih je predal ekipi. Zmagovalna miselnost, ki jo je vpeljal v ekipo, bo še naprej ostala pri vseh članih moštva. Rodu želimo vse dobro na nadaljnji poti,« so zapisali pri ekipi.

»Ekipa se sedaj osredotoča na prehod k Bahrain Victorious. Zelo se veselimo predstavitve naše vizije v prihodnjih mesecih. Verjetno pa ne rabimo poudarjati, da komaj čakamo, da se vrnemo na dirke.«

Prejšnji članekZlato kolo pripadlo Primožu Rogliču
Naslednji članekRoglič prejel 83 od 90 točk, Pogačar zasedel drugo mesto