Richie Porte si v zadnji sezoni želi dirkati na Giru

Richie Porte (Ineos Grenadiers) se podaja v svojo zadnjo sezono v karieri. Tasmanec se bo letos fokusiral na dirki Tirreno-Adriatico in Giro d’Italia.

Porte je svojo prvo tritedensko dirko odpeljal leta 2010, ko je na Giru osvojil skupno sedmo mesto, zmagal je razvrstitev za najboljšega mladega kolesarja. To je njegov tretji najboljši rezultat s tritedenskih dirk, na Dirki po Franciji je bil leta 2016 peti in leta 2020 tretji. Takrat je zaostal le za Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogličem.

V svoji karieri je dirkal tudi za zvezdniški Sky, letos se je vrnil v britansko ekipo. (vir: twitter)

Na enotedenskih etapnih dirkah je bil Porte najboljši kolesar minulega desetletja. Dvakrat je zmagal dirko Pariz-Nica, slavil je tudi na Dirki po Švici, Kataloniji in Romandiji. Njegova najbolj sveža zmaga je lanska Dirka po Dofineji. Vendar Porte si letos želi samo uživati.

Na Dirki po Franciji leta 2020 je zaostal le za Tadejem Pogačarjem in Primožem Rogličem

Edina stvar, ki si jo z ekipo želimo je, da uživam v svojem zadnjem letu,” pravi avstralski kolesar. “Za menoj je izjemna kariera. Še vedno si želim biti tekmovalen, sicer bi bilo vse skupaj potrata časa.”

Njegova zadnja želja je odpeljati Giro. Sicer Porte verjetno ne bo kapetan moštva Ineos Grenadiers, a vseeno si želi dokazati, da je še vedno vreden mesta v ekipi. V svoji karieri je pomagal velikanoma, kot sta Chris Froome in Alberto Contador.

Prejšnji članekPonavljajoče bolečine v hrbtu ogrožajo ciklokros sezono Van der Poela
Naslednji članekBora-hansgrohe predstavila nove drese, ki že požemajo navdušenje