Richard Carapaz zapušča Dirko po Španiji

Ekvadorski zvezdnik Richard Carapaz je v 14. etapi preveč trpel in še pred prihodom v cilj sklenil svoje nastope na Dirki po Španiji. Član Ineos Grenadiersov je priznal, da je na dirko prišel preutrujen.

Za Richardom Carapazom sta težka dva tedna. V Španijo je pripotoval na krilih tretjega mesta s Toura in osvojitve zlate kolajne na olimpijskih igrah. A oba uspeha sta terjala svoj davek.

Že kmalu po začetku Dirke po Španiji je bilo jasno, da Ekvadorec prave svežine nima več in da ne bo konkurenčen za najvišja meta. Na tretji etapi je prvič zaostal, vzorec pa se je nato ponavljal tudi v prihodnje.

Z vročim španskim soncem se je boril težje od konkurence in hitro spoznal, da je lahko le pomočnik svojima kapetanoma. To vlogo je vestno opravljal, a v gorah, kjer bi bil najbolj koristen, žal ni mogel držati tempa najboljših.

Štirinajsta etapa je bila kategorizirana kot gorska. Temperatura se je zopet dvignila preko trideset stopinj in 28-letnik je znova trpel. Z ekipo je ugotovil, da nadaljevanje nima smisla in sredi etape je sedel v avtomobil in Vuelti pomahal v slovo.

»Na Dirki po Španiji sem želel pomagati ekipi in vsak dan sem dal vse od sebe, a žal sem trpel na vročini in končal povsem izpraznjen. Sedaj bom počival in na novo definiral svoje cilje,« je povedal Carapaz.

»Zelo sem ponosen na vse, kar sem dosegel v tej sezoni. To bom jemal kot platformo, na kateri bom gradil. Za uspeh se bom boril tudi v prihodnje.«

Ineos Grenadiers so tako izgubili pomembnega člana. V vlogi kapetanov sta že pred odstopom Carapaza ostala le Adam Yates in Egan Bernal, a oba sta daleč od forme, s katero bi lahko sledila najboljšim in napadala mesto na stopničkah.  

Prejšnji članekGrd padec raztrgal glavnino na ženski dirki Simac Ladies Tour
Naslednji članekJay Vine uteleša kolesarsko trdoživost