Remco Evenepoel v letošnji sezoni še išče formo, ki ga je krasila pred lansko poškodbo. V letu 2021 je dosegel eno skupno zmago, a na velikih odrih vselej pogorel. V ekipi Deceuninck-Quick Step so se zato odločili, da ga ne pošljejo na Dirko po Španiji.

Po težki Dirki po Italiji, kjer je nastope sklenil po 17. etapah, je Remco Evenepoel novo razočaranje doživel na olimpijskih igrah. Tako na cestni dirki kot na kronometru ni mogel konkurirati najboljšim in jasno je postalo, da bo letošnja sezona v celoti namenjena dvigovanju forme in pripravi na leto 2022.

Kmalu po razočaranju na Giru je šef ekipe Patrick Lefevere oznanil, da Evenepoel tudi v letu 2022 ne bo nastopil na Dirki po Franciji, kjer so ga mnogi pričakovali povsem pri vrhu. V ekipi si želijo, da 21-letnik sprva normalno odpelje enega izmed preostalih dveh Grand Tourov, nato pa naskakuje francosko pentljo.

Eno izmed možnosti za nabiranje izkušenj na tritedenski dirki predstavlja letošnja Dirka po Španiji, a Lefevere je že oznanil, da Evenepoela tam ne bo. Raje se bo posvetil nekaterim domačim enodnevnim dirkam, sezono pa najverjetneje končal na »kraju zločina« – Dirki po Lombardiji, kjer je lani padel z mostu in si zlomil medenico.

Po padcu na Dirki po Lombardiji še vedno išče formo, ki ga je krasila v preteklosti. (vir: twitter)

»Ne bo počitka. Dirkal je le 27 dni. Če želi v letu 2022 delovati normalno, potem mora dirkati povsem do konca sezone, seveda če mu bo to dopustila njegova glava,« je povedal Lefevere, ki je poleg Vuelte iz Evenepoelovega koledarja umaknil tudi Dirko po Poljski. Tudi tam naj bi bil pritisk nanj prevelik.

»Nastopil ne bo niti na Dirki po Poljski, četudi bi si to želel. Tam bi branil zmago, zato bi bilo veliko pritiska. Prav tako smo Joau Almeidi že obljubili, da bo dirkal na skupno razvrstitev

»Remco bo sezono nadaljeval 10. avgusta na Dirki po Danski, nato pa nastopil na Overijse, klasiki Bruselj, Benelux Touru, svetovnem prvenstvu in Dirki po Lombardiji.«

Dirka po Španiji torej ne pride v poštev, saj bi bilo na Belgijcu preveč pritiska. K temu bi zagotovo pridodala Tadej Pogačar in Primož Roglič, ki sta napovedala svoj nastop v Španiji in bosta deležna pozornosti svetovne kolesarske javnosti. Prav na očeh vseh bi torej Evenepoel lahko doživel razočaranje, kar v ekipi zagotovo ne želijo.

Mladi Belgijec je pogosto primerjan z našim Tadejem Pogačarjem, belgijska javnost mu napoveduje celo svetlejšo prihodnost, a za zdaj bitko na daljavo dobiva slovenski čudežni deček. Mnogi komaj čakajo, da se dvojica udari med seboj, saj do sedaj tega boja na etapnih dirkah še nismo videli.