QuickStep-Alpha Vinyl v Francijo brez Alaphilippa in Cavendisha  

Eno bolj pričakovanih razkritij zasedbe za Dirko po Franciji je gotovo pripadlo QuickStep-Alpha Vinylu. Belgijci so dolgo skrivali ali bosta dva največja zvezdnika nastopala na Touru, sedaj pa je postalo jasno, da v Franciji ne bomo gledali nobenega izmed njiju.

QuickStep-Alpha Vinyl brez Juliana Alaphilippa in Marka Cavendisha je skoraj neprepoznavna ekipa. A treba se bo navaditi nanjo, saj ne eden ne drugi ne bosta odpotovala na največjo dirko sezone.

Julian Alaphilippe je ob koncu spomladanskega dela sezone grdo padel na Liege-Bastogne-Liegu in se huje poškodoval. Takoj je bilo jasno, da je njegov nastop na Touru ogrožen, a Francozi so upali, da se uspe pravočasno vrniti. Sicer je okreval do te mere, da je v nedeljo sodeloval na državnem prvenstvu, a nekaj je nastopati, nekaj povsem drugega pa dirkati na Dirki po Franciji.  

Mark Cavendish je medtem povsem zdrav in v dobri formi. Minuli konec tedna je še drugič v karieri postal državni prvak in dvignil apetite navijačev, ki so zahtevali, da Britanec odpotuje na Tour. Pozivi javnosti pa so naleteli na gluha ušesa, saj je Patrick Lefevere z ekipo sklenil, da Britanca pusti doma.

Belgijska zasedba tako v ogenj pošilja nepričakovano zasedbo, ki bo na dirki lovila zgolj etapne zmage. V prvi vrsti bo zanje zadolžen Fabio Jakobsen, ki bo eden najboljših šprinterjev na dirki.

V osmerici lahko najdemo tudi tri Dance, ki bodo v soju žarometov uživali predvsem prve tri dni, ko bo dirka potekala v njihovi domovini. Tam bo na kronometru skušal visoko poseči Kasper Asgreen, medtem ko bosta Mikkel Frølich Honoré in Michael Mørkøv hranila moči za pomoč Jakobsenu.

V izbor so prišli še Yves Lampeart, ki bo nevaren na razgibanih etapah, Tim Declercq, ki bo nadziral dirko na ravnini, ter Andrea Bagioli in Mattia Cattaneo, ki bosta uspeh lovila v gorah.

Prejšnji članekUAE Emirates v boj s Pogačarjem, a brez Polanca
Naslednji članekBahrain Victorious: Preiskava je namenjena škodovanju našega ugleda