Primož Roglič v velikem slogu potrdil trejo zaporedno zmago na Vuelti

Primož Roglič je s prepričljivo predstavo osvojil še svojo četrto etapno zmago na Dirki po Španiji. S tem je tudi potrdil skupno zmago, kjer je danes še dodatno povečal prednost. Še tretje leto zapored je na vrhu španske dirke.

Slovenski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je na zaključni posamičen kronometer vstopil kot glavni favorit za zmago in na 34-kilometrski trasi je vlogo tudi potrdil. Od začetka do konca je bil najhitrejši in v cilju za 14 sekund ugnal Magnusa Corta Nielsena (EF Education-Nippo).

Roglič se je na traso podal kot zadnji, dve minuti za Enricom Masom (Movistar). Prednost Španca na cesti se je topila iz metra v meter in kljub manjši napaki Rogliča, ko je na enem izmed krožišč skoraj zavil v napačno smer, je na ciljni ravnini odletel mimo tekmeca in tako še dodatno dokazal svojo premoč.

Kisovčan je bil v razredu zase, vse najbližje tekmece v skupnem seštevku je prehitel za več kot minuto. Mas je v cilju zaostal 2:04, Jack Haig (Bahrain Victorious) je bil počasnejši 2:52, Adam Yates (Ineos Grenadiers) pa si je nabral 3:18 zaostanka. Izmed tekmecev se je najbolje odrezal Egan Bernal (ineos Grenadiers), ki je zaostal 1:49.

Primož Roglič je še tretje leto zapored postal najhitrejši kolesar na Dirki po Španiji. Čeprav ob začetku sezone nastopa na Vuelti ni napovedal, pa se je sezona razpletla precej drugače od pričakovanj in zopet smo ga lahko spremljali na Iberskem polotoku.

Celotno dirko je imel stanje pod nadzorom. Vse skupaj je začel z zmago na kratkem kronometru in se že prvi dan odel v rdeče. Majico je nato z veseljem posojal po karavani, a jo imel ves čas na dosegu roke. V vmesnem času se je podpisal še pod dve etapni zmagi, na 17. etapi pa ponovno oblekel rdečo majico in tokrat je ni več izpustil.

Dirko je končal, tako kot jo je začel – z zmago na kronometru. Četrta etapna zmaga ga je dokončno ustoličila kot vladarja dirke. Na koncu je pred Masom nabral 4:42 prednosti.

Roglič letos ni imel slabega dne, še več, slabe ni imel niti ene minute dirke. Če smo v preteklih letih nekajkrat trepetali za njegovo zmago, pa letos ta ni bila nikoli vprašljiva. Postregel nam je s predstavo v slogu največjih in v nas ves čas vlival mirnost.

Chapeau Primož!

Prejšnji članekZadnja etapa v Beneluksu pripadla Mohoriču, skupno končal na drugem mestu
Naslednji članekRogličeva Dirka po Španiji je polna presežkov