Primož Roglič: »Še vedno se znam vzpenjati«

Primož Roglič je brez večjih težav preživel prvi zaključni vzpon na letošnji Dirki po Španiji. Na vrhu Picon Blanca je sicer izgubil rdečo majico, a to ga veseli, saj ima zaradi tega manj obveznosti pred in po etapi, hkrati pa varčujejo moči tudi njegovi sotekmovalci.

Prvi test moči med kandidati za skupno zmago je Primož Roglič (Jumbo-Visma) opravil brez večjih težav. Za napade tako zgodaj v dirki se ni odločil še nihče, zato je moral Roglič zgolj držati tempo konkurentov. Pomagalo je tudi dejstvo, da je bila etapna zmaga že oddana, prav tako tudi rdeča majica.

Slovenskemu asu ni bilo potrebno ničesar dokazovati, v prvih dveh etapah je jasno nakazal, da bo letos zelo močen in da bodo morali biti drugi tisti, ki bodo napadali. V prvi vrsti mora le pokrivati napade tekmecev, ki pa za zdaj še hranijo moči.

»Preživel sem vzpon. Bilo je OK, šlo je dobro. Vzpona nisem poznal najbolje, a se je vse izšlo dobro, zato sem optimističen,« je v cilju povedal dobro razpoloženi Roglič, ki z moštvom rdeče majice ni branil.

 »Videli ste, da nam je bilo vseeno. Naši fantje so ves dan narekovali tempo, opravili so dobro delo. Rein ima rdečo majico, kar je dobro za nas

Roglič je s svojimi sotekmovalci ves dan nadziral potek dirke. (vir: twitter)

S svojim varovancem se strinja tudi športni direktor Jumbo-Visme Grischa Niermann, ki predajo rdeče majice vidi kot nekaj pozitivnega. Sploh prvič na letošnji dirki se je Roglič lahko v hotel odpeljal v družbi sotekmovalcev, kar pomaga pri morali v moštvu.

»Seveda, če bi želel, bi majico lahko obranil, a odločil se je drugače. Z veseljem smo jo predali, saj mu tako ni bilo potrebno na oder za zmagovalce,« je povedal 45-letnik.

»Morda bo lahko v hotelu nekoliko bolj zgodaj, vrača se lahko z avtobusom skupaj s sotekmovalci. Gre za malenkosti, a vse bo pomagalo v naslednjih treh tednih.«

Pod črto Roglič tretjo etapo označuje kot zelo dobro. V letošnji sezoni je veliko časa posvetil treningu kronometra, kjer je že dokazal, da je izjemno pripravljen, nekoliko večja uganka pa je bila forma v gorah. Včeraj se je potrdilo, da tudi v klanec še zna peljati, kar ga jasno zelo veseli.

»Zelo sem vesel. V zadnjem času dobro nastopam na kronometrih, a še vedno se znam vzpenjati, to je dobro vedeti,« je z nasmehom na obrazu povedal Roglič.

Prejšnji članekPrimož Roglič predal rdečo majico etapnemu zmagovalcu Reinu Taaramaeju
Naslednji članekHierarhija Ineos Grenadiersev postaja jasnejša iz etape v etapo