Primož Roglič presenečen nad pomanjkanjem napadov

Primož Roglič je ob prostem dnevu spregovoril s sedmo silo in priznal, da je v drugem tednu pričakoval več napadov tekmecev. Če jih v preteklih etapah ni bilo, pa je prepričan, da ga čakajo v sredo in četrtek.

Čeprav je rdeča majica še vedno na ramenih Odda Christiana Eikinga (Intermarche-Wanty-Gobert), pa kolesarska javnost kot vodilnega kolesarja na dirki vidi Primoža Rogliča (Jumbo-Visma). Izmed vseh favoritov, ki so bili omenjani pred dirko, je Slovenec postavljen najvišje, v najboljši položaj pa ga postavlja tudi dejstvo, da karavano čaka še kronometer.

Tudi Roglič ve, da je v najboljšem položaju za zmago. Prednost do glavnih tekmecev je udobna, v kronometru je najboljši in pritisk iskanja sekund je na preostalih kolesarjih. Pričakoval je, da bodo tekmeci zaostanek skušali topiti že v drugem tednu, a z izjemo nekaj napadov tik pred ciljem, do resnih poskusov ni prišlo.

»Očitno smo bili na koncu že vsi preveč utrujeni, kar pripelje do pomanjkanja akcije. Tudi sam sem kakšen dan pričakoval več akcije, ampak je ni bilo. Zagotovo pa bo več kot dovolj akcije v zadnjem tednu,« je za RTV Slovenija povedal Roglič.

Rogliča z ekipo v zadnjem tednu čaka veliko dela. Vsi poudarjajo, da bosta ključni 17. in 18. etapa, ko bo karavana zavila na strma pobočja gorovja v Asturiji. Prav tam bodo tekmeci prisiljeni v napad, saj bo sicer zmanjkalo časa. Jumbo-Visma bo morala tedaj nadzirati potek etape, v zaključku pa bo moral napade pokrivati kar Roglič sam.

»Zelo sem zadovoljen z ekipo, predvsem ta teden so bili fantje na visokem nivoju. Lahko gremo pogumno v tretji teden novim izzivom naproti.«

Pomočniki Primoža Rogliča so v drugem tednu dobro opravili svoje delo. (vir: Twitter)

Čeprav je Roglič v ugodnem položaju in lahko zgolj sledi poskusom tekmecev, pa je športni direktor Addy Engels poudaril, da bo potrebno v zadnjem tednu tudi napadati. Ne nazadnje sta pred Rogličem v skupnem seštevku še dva kolesarja, ki ju je treba spoštovati.

Slovenski as v zadnji teden zre z optimizmom. Kljub dvema padcema v preteklih dneh je njegovo počutje dobro in verjame, da ima dovolj moči, da dirko varno pripelje do konca.

»Zaenkrat se počutim dobro in grem lahko pogumno v etape, ki prihajajo. Na koncu bomo tudi hitro videli, koliko moči so prihranili ostali.«

»Klancev je več kot dovolj, dirka bo težka, tako da bo vse zelo pošteno. Kmalu se bo videlo, kdo ima nekaj več in kdo ne.«

Rogliča do tretje zaporedne zmage loči še šest etap. Že po četrtkovi bo jasnih veliko stvari, če bo tedaj blizu tekmecev ali pa celo v rdečem, ga od zmage lahko loči le še smola. Zadnja etapa bo namreč posamični kronometer, kjer bo prvi favorit za zmago.

Prejšnji članekAddy Engels: Jumbo-Visma v zadnjem tednu ne sme dirkati le obrambno
Naslednji članekAnej Doplihar na vožnji na čas zasedel 13. mesto