Primož Roglič o nastopu na Vuelti: “Odločili se bomo v zadnjem trenutku”

Primož Roglič trenutno uživa v prostih dneh, med katerimi v prvi vrsti želi pozdraviti poškodbo vretenc, ki jo je staknil na Dirki po Franciji. Njegov nastop na prihajajoči Dirki po Španiji je zato še vedno vprašljiv, tudi sam pravi, da odločitve še ni sprejel.

V Luganu se je v teh dneh odvila rekreacijska kolesarska dirka, ki si jo je iz prve vrste ogledal tudi Primož Roglič. Slovenski zvezdnik je podelil nagrade zmagovalcem in z oboževalci naredil nekaj spominskih fotografij, nato pa je stopil tudi pred mikrofon.

Po obvezni pohvali organizatorja, da je pripravil tovrsten dogodek, se je dotaknil tudi teme, ki zanima vse kolesarske navdušence – njegov nastop na Dirki po Španiji.

Za Vuelto bomo še videli, še vedno sem v bolečinah. Odločitev bo sprejeta v dveh tednih, odločili se bomo v zadnjem trenutku,” je povedal Slovenec.

Dirka po Španiji je v zadnjih treh sezonah postala tradicionalna dirka Primoža Rogliča. Na njej ni nikoli nameraval nastopiti, a je nato tam vsakič reševal sezono. Prvo leto po neuspešnem lovu na rožnato majico Dirke po Italiji, v zadnjih dveh letih pa po razočaranju na Dirki po Franciji.

Tri leta razočaranj so vodila v tri zmage na Dirki po Španiji. (vir: twitter)

S francoskega kroga je tudi letos odšel prezgodaj, znova je bila za to kriva poškodba. Izpahnjena rama, ki je bila prvoten razlog za skrb, se je izkazala kot postranska poškodba. Slovenec si je namreč ob padcu zlomil dve vretenci, kar se je razkrilo šele po magnetni resonanci, ki jo je Roglič opravil po odhodu s Toura.

Z zdravljenjem poškodbe je Slovenec začel takoj po prihodu s Toura. Znova je zaupal Mitji Bračiču, ki mu je spomladi zdravil že poškodbo mišice za kolenom. Cilj vseh ljudi okoli Rogliča kot tudi 32-letnika samega je, da se 19. avgusta pojavi na štartu Dirke po Španiji, a le, če bo zdrav.

Roglič je osvojil zadnje tri izvedbe Dirke po Španiji in je le še zmago oddaljen od izenačitve rekorda Roberta Herasa, ki ima na svojem računu štiri zmage. Če pa Slovenec letos pride do še četrte rdeče majice, bo postal prvi kolesar v zgodovini, ki je dirko osvojil štirikrat zapored.

Prejšnji članekGrd padec zaznamoval zaključek 2. etape Dirke po Burgosu
Naslednji članekTour de France Femmes podrl rekorde gledanosti

1 komentar