Primož Roglič: Dokler sodelujemo in se trudimo, lahko premagamo Pogačarja

Zasedba Jumbo-Visme je prispela v Kopenhagen, kjer jih že danes zvečer čaka predstavitev ekip. Dopoldanski del dneva so izkoristili za medijske obveznosti in obvezno testiranje na Covid-19, ki jim je že nekoliko zagodel.

Sreda se za Nizozemce ni začela najbolj obetavno. Obvezno testiranje je pri športnem direktorju Merijnu Zeemanu razkrilo okužbo s Covidom-19 in ga zato (vsaj v prvi polovici dirke) ne bo z ekipo. Na srečo pa so vsaj kolesarji, predvsem pa trije glavni aduti ekipe, zdravi in lahko normalno začnejo z dirko.

Prav Primož Roglič, Jonas Vingegaard in Wout van Aert so imeli največ besede ob pogovoru z mediji. Vse je seveda zanimalo, kako bo trojica sodelovala in ali bo lov na zeleno majico Van Aerta zmanjšal možnosti Rogliča in Vingegaarda za končno zmago.  

Roglič je naslovil to temo in zagotovil, da se vsi člani ekipe zavedajo, da je potrebno sodelovati, če želijo priti do ugodnega rezultata. Tudi Van Aert bo po njegovih besedah predan ekipi, lov na zeleno majico tega namreč ne spremeni.

Če se vsi trudimo, imamo močno ekipo s številnimi individualnimi kvalitetami. Dokler sodelujemo in se trudimo, verjamem, da ga lahko premagamo,” je povedal Roglič in imel pri tem v mislih njegovega prvega rivala Tadeja Pogačarja.  

Podobnega mnenja je tudi Jonas Vingegaard, ki mu bo zaupana enakovredna vloga kot Rogliču. Prepričan je, da ekipi dva kapetana prinašata prednost pred Pogačarjem.

Velika razlika je, če imaš dva kapetana namesto enega. Na Dirki po Franciji se lahko zgodi ogromno stvari, veliko je stresa in padcev. Veliko se lahko zgodi vsakemu izmed nas. Preživeti moramo prvi teden in nato bomo videli, kje stojimo.”

Želimo si napasti z dvema kapetanoma in verjamemo, da lahko izzovemo Pogačarja,” je še dodal Danec, ki se posebej veseli domačih etap.

Prijateljstvo, ki pomaga pri podrejanju ekipi

Tako Roglič kot Vingegaard v javnosti zatrjujeta, da so vsi člani ekipe zelo dobri prijatelji, kar pomaga pri podrejanju eden drugemu, ko je to potrebno.

Aduta za rumeno majico sta v zadnjem času skupaj preživela veliko čas. Dva tedna sta trenirala v Tignesu in stkala prijateljsko vez, kar velja tudi za njuni ženi.

Eden drugega delava močnejšega. Jonas je zelo močen. Vsi smo posamezno močni, a močni smo tudi kot ekipa. Prav tako pa sva tudi dobra prijatelja,” je povedal Roglič.

Tezo Slovenca je potrdil tudi Vingegaard.

“S Primožem sva dobra prijatelja tudi izven kolesarskega sveta. Skupaj sva preživela dva tedna v Tignesu in uživala v družbi drug drugega. Velikokrat sva sedla na balkon in spila pivo, z nama pa sta uživali družini in ženi.

Navijače ekipe pa bolj kot neskladje med Vingegaardom in Rogličem skrbi konflikt interesov z Van Aertom. Belgijec se je v zadnjih letih izkazal kot eden ključnih pomočnikov, letos pa bo napadal zeleno majico. Zagotovo bo nekaj manj moči porabil na čelu glavnine, a Roglič je prepričan, da bo pomagal, ko bo to potrebno.

“Gre za fanta, ki je 100-odstotno podrejen ekipi in med seboj si pomagamo. Vemo, zakaj smo tu, imamo velike cilje.”

Prejšnji članekEF Education-Easy Post znova predstavil drzne drese
Naslednji članekTadej Pogačar ostal brez pomembnega pomočnika