Pogačar zopet na vrhu, Slovenija najbolje zastopana država v prvi deseterici

Po končanem svetovnem prvenstvu je Mednarodna kolesarska zveza posodobila lestvico. Na njenem vrhu je po treh tednih ponovno Tadej Pogačar, Slovenija pa ima v prvi deseterici še dva predstavnika.

Slovenija ima po treh tednih premora zopet številko ena svetovnega kolesarstva. V preteklosti smo bili vajeni, da je bil to Primož Roglič, v zadnjem času pa vrh pripada Tadeju Pogačarju.

Slovenski mladenič je v letošnji sezoni storil še korak naprej in na vrhu prepričljivo vodi pred Woutom van Aertom. Belgijec se je na svetovnem prvenstvu odrezal slabše kot lani in po brisanju lanskih točk je izgubil mesto številke ena na svetu. Za Pogačarjem zaostaja 271 točk.

Prekrasen pogled na prvo deseterico. (Vir: zajem zaslona)

Tretje mesto še naprej drži Primož Roglič, ki pa za vodilnim dvojcem že precej zaostaja. V preteklem letu dni je zbral 3249 točk, kar je 1108 manj od klubskega kolega Van Aerta. Ima pa Kisovčan še vedno 324 točk prednosti pred Julianom Alaphilippom, ki po ubranitvi naslova svetovnega prvaka ostaja na četrtem mestu.

Slovenci imamo že vse od začetka septembra v prvi deseterici tudi tretjega predstavnika. Z odličnimi predstavami si je mesto med najboljšimi zagotovil Matej Mohorič, ki je po svetovnem prvenstvu sicer izgubil eno mesto – z devetega je zdrsnil na deseto.  

Slovenija še naprej visoko mesto drži tudi v točkovanju narodov. Žal je ob zadnji posodobitvi zdrsnila stopničko nižje in sedaj zaseda tretje mesto. Belgija še naprej kraljuje na vrhu s skoraj 3000 točkami prednosti pred Francozi, ki so Slovence zrinili z drugega mesta.

Prekrasen pogled na prvo deseterico. (Vir: zajem zaslona)
Prejšnji članekAvstralski Strava umetnik izrisal Nevermindovega dojenčka
Naslednji članekTlakovci so očiščeni, pripravite se na mokri Pariz-Roubaix