Pogačar si želi majice svetovnega prvaka, spogleduje se tudi z Girom

Tadej Pogačar je v nedeljo končal sezono z zmago na Dirki po Lombardiji, a časa za dopust še ni. Čaka ga namreč še nekaj medijskih obveznosti, prvo je že opravil na Festivalu športa v Trentu.

Tadej Pogačar ima za seboj rekordno sezono, s katero se je že postavil ob bok najboljših. Kot tretji kolesar v zgodovini se je v eni sezoni podpisal pod zmago na dveh spomenikih in Dirki po Franciji, sploh prvi pa je temu uspel dodati še olimpijsko medaljo.

Že večkrat smo se vprašali, kje so meje slovenskega mladeniča, a na njihovo odkrivanje bo potrebno počakati še nekaj časa. Pri 23 letih se kolesarsko še vedno razvija in tudi sam pravi, da še ni razvil vsega svojega potenciala.

Počutim se, da sem najboljša trenutna različica samega sebe. Za seboj imam najuspešnejšo sezono do sedaj, a se ne počutim še najboljšega. O tem je tudi težko soditi,” je povedal dvakratni zmagovalec Dirke po Franciji.

V preteklosti so se pojavila vprašanja, kaj po vseh uspehih pri tako mladih letih še lahko motivira Pogačarja. Mladenič pa vedno znova poudarja, da ima še dovolj izzivov, ki ga bodo gnali v prihodnje, številne dirke namreč ostajajo še neosvojene.

Želim si osvojiti majico svetovnega prvaka. To je najlepši dres, ki ga lahko imaš. Všeč mi ideja njegove nošnje, a osvojiti ga je ena najtežjih stvari v kolesarstvu. Mislim, da bom na svetovnih prvenstvih nastopal veliko in skušal osvojiti majico.”

Na svetovnem prvenstvu leta 2020 je poskušal z napadom od daleč, a se mu na koncu ni izšlo za zmago. (vir: twitter)

Čeprav je Pogačar že označen kot eden najboljših kolesarjev za tritedenske dirke, pa je za zdaj zmagoval “le” na Dirki po Franciji. Preostala dva Grand Toura ostajata neosvojena, na Dirki po Italiji pa sploh še ni nastopil.

Sam pravi, da bo to kmalu spremenil. Točno kdaj bo debitiral na italijanskem krogu še ne ve, a zagotovo bo v bližnji prihodnosti lovil zmago tudi tam.

“Rožnata majica je še ena v vrsti lepih majic kolesarstva. Ne vem, kdaj bom dirkal na Giru, to bi morali vprašati Maura Gianettija, a verjamem, da bom v prihodnje na štartu.

To je dirka, ki jo imam zelo rad, občasno zavije tudi v Slovenijo. Že preko televizijskih ekranov vidiš navdušenje navijačev,” je še dodal.

Dirka po Italiji bo verjetno v sezoni 2022 še drugo leto zapored prišla v Slovenijo in morda bo ravno to Pogačarja prepričalo, da se je udeleži.

Prejšnji članekBelgijci ugotavljajo, kdo je bolj kompleten kolesar – Roglič ali Van Aert?
Naslednji članekFilippo Ganna bi v letu 2022 rad napadal rekord vožnje na eno uro