Pogačar se odpoveduje nastopu na Dirki po Španiji

Tadej Pogačar je pravkar končal z nastopi na Dirki po Franciji, a že sestavlja nadaljevanje koledarja sezone. Iz njega je bila izbrisana Dirka po Španiji, kjer bi nastopil drugič v karieri. Prvič po dveh letih bo torej sezono končal brez zmage na tritedenski dirki.

Dirka po Španiji je oddaljena manj kot mesec dni, in čeprav so kolesarji z ekipami ravnokar iz misli odstranili Dirko po Franciji, se že kujejo načrti za nadaljevanje sezone. Tudi v taboru UAE Emiratesov, kjer so iz koledarja Tadeja Pogačarja presenetljivo umaknili španski krog.

Glavni mož arabske ekipe Matxin Joxean Fernandez je v pogovoru s španskim časnikom AS razkril, da Pogija ne bo v Uttrechtu, kjer se letos začne Dirka po Španiji. Čeprav je bil nastop na dirki Pogačarjeva velika želja, pa so se po Touru v moštvu pogovorili in sklenili, da je bolje, da ga v Španijo ne pošljejo.

Odločitev je presenetila kolesarski svet, čeprav je enako potezo Pogačar z ekipo potegnil že lani. A tedaj se je odločitev zdela smotrna, saj je dober mesec prej osvojil Dirko po Franciji. Letos mu to ni uspelo in skoraj nujno se je zdelo, da sezono “rešuje” na Dirki po Španiji.

V ekipi imajo s Slovencem očitno drugačne načrte. Po izpuščeni Vuelti se bodo njegovi cilji nekoliko spremenili. V osrčju nadaljevanja sezone bosta dve dirki – svetovno prvenstvo v Avstraliji (25. september) in Dirka po Lombardiji (8. oktober), kjer bo branil lansko zmago.

Pogačarja pa sicer že kmalu čaka nova dirka, preden se odpravi na zaslužen tekmovalni počitek. V soboto bo nastopil na klasiki San Sebastian, kjer bo zopet sodil v ožji krog favoritov za zmago. Po španski preizkušnji se bo odpravil na dopust in se v karavano vrnil 28. avgusta, ko bo uspeh lovil na Bretanski klasiki.

Dirka po Španiji je tako ostala brez pomembnega zvezdnika, ki bi poživil boj za rdečo majico. Kaj lahko pa se zgodi, da bomo Slovenci, ki smo še dober teden dni nazaj upali na španski boj Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča, ostali povsem brez adutov. Nastop Rogliča na Vuelti je namreč pod vprašajem, saj naj bi imel po padcu na Touru zlomljeni dve vretenci.

Prejšnji članekV čast Vingegaarda zadonela danska himna; zadnji šprint dirke Philipsenu
Naslednji članekBo Primož Roglič res prestopil k Ineos Grenadiers?