Pogačar dolgo v igri za zmago, na koncu se je moral zadovoljiti s tretjim mestom

Tadej Pogačar je na dirki Tre Valli Varesine pilil formo pred sobotno Dirko po Lombardiji. Tokrat je prikazal boljšo formo kot na Dirki po Emiliji in bil dolgo časa celo v igri za zmago. Na koncu ga je počena guma odnesla s čela dirke in moral se je zadovoljiti s tretjim mestom.

Dirka treh dolin je v mokrem vremenu postregla z zanimivim dogajanjem. Kolesarji so se začeli napadati že 120 kilometrov do cilja. Prav Tadej Pogačar (UAE Emirates) je bil eden tistih, ki je razživel dirko. Znano je že, da se v dežju znajde dobro in priča smo bili sedaj že njegovi značilni samostojni akciji daleč od cilja.

Slovenski mladenič se je uspešno preselil do ubežne skupinice, kmalu pa se mu je pridružilo še nekaj kolesarjev, med njimi tudi klubski kolega Davide Formolo (UAE Emirates). Italijan je nato 60 kilometrov do cilja poskusil z napadom in se dobro držal v ospredju, a zasledovalci ga niso pustili daleč.

Osmerica, ki je tvorila čelo dirke, si večje prednosti ni uspela privoziti. Glavnina je bila polna kolesarjev, ki so imeli svojo računico in njihovi ekipni kolegi so skrbeli, da so bili ubežniki ves čas na dosegu roke.

Pogačarja je nato doletela smola. Počila mu je guma in moral je počakati na servisno vozilo. Kljub hitremu odzivu ekipe je izgubil stik z ubežniki in pristal v glavnini. Sicer je večkrat poskusil s ponovno selitvijo naprej, a moči ni imel več.

V ospredju so se na zadnjem vzponu začeli napadi na zmago. Največ moči je ostalo domačinoma Davideju Formolu in Alessandru De Marchiju (Israel Start-Up Nation), ki sta se poslovila od preostale skupinice in sama obračunala za zmago. V cilju je bil najhitrejši De Marchi, ki je v šprintu strl Formola in prišel do svoje šele šeste zmage v karieri.

Glavnina je v cilj zapeljala 38 sekund za zmagovalcem. Tudi med njimi se je vnel boj za tretje mesto, ki ga je dobil Tadej Pogačar. Prehitel je Benoita Cosnefroya (AG2R Citroen) in Andreasa Krona (Lotto Soudal), ki sta dopolnila peterico.

»Vedeli smo, da bo težka dirka, zato smo skušali biti aktivni že na začetku in se priključiti napadom. Napadel sem že zgodaj in skupaj z Davidejem dobro sodeloval. Po nesrečni počeni gumi sem uspel ostati s skupino zasledovalcev. Branili smo Formola, ki je bil v ospredju. Na koncu smo zasedli drugo in tretje mesto, zaradi česar moramo biti zadovoljni,« je v cilju povedal 23-letni Slovenec.

Prejšnji članekKolesarski oče Tadeja Pogačarja se zaradi borbe z rakom dokončno poslavlja
Naslednji članekPogačar, Roglič in Polanc v boj za zmago na legendarnem vzponu Superga