Tadej Pogačar je zmagovalec ciklokros preizkušnje v Ljubljani. V boju za zmago je ugnal Luko Mezgeca in Matevža Govekarja.

Ciklokrosaška dirka ob ljubljanskem hipodromu bi verjetno minila z veliko manj odmevnosti, če na njej ne bi svoje udeležbe potrdila Tadej Pogačar in Luka Mezgec. Po slabi uri kolesarjenja smo se lahko na lastne oči prepričali, da kolesarja svetovne serije dirko zares dvigneta na povsem drug nivo.

Na štartu je bilo šestnajst tekmovalcev, a že kmalu so se iz skupine odcepili Pogačar, Mezgec in Matevž Govekar, ki je kot edini lahko sledil tempu zvezdnikov. Prav slednji je v nadaljevanju dolgo časa narekoval tempo trojice in se držal zelo dobro, a na koncu je moral vseeno priznati premoč tekmecema.

Pogačar je v nadaljevanju resneje pritisnil na pedala in suvereno premagoval vse pasti, ki jih je skrivala proga. Pobegnil je Mezgecu in si nabral 21 sekund prednosti, kar mu je omogočalo miren zaključek dirke.

Mezgec se sicer ni predal in je počasi zmanjševal zaostanek za Pogačarjem, a povsem dohiteti ga vseeno ni uspel. V cilju je zaostal 10 sekund in se veselil drugega mesta, Govekar pa je na tretjem mestu zaostal 37 sekund.

Mezgec in Pogačar se bosta sedaj počasi vrnila v svoja kluba, s katerima v januarju začenjata resne priprave na novo sezono. Pogi jo bo začel konec februarja na UAE Touru, Mezgec pa se bo že v začetku januarja podal na Dirko po Valencii.