Po treh izgubljenih prstih v nesreči se Koen de Kort poslavlja od kolesarstva

Koen de Kort je pri 38 letih sklenil, da konča profesionalno kariero. Odločitev je sprejel po tem, ko je pred dobrim mesecem dni v avtomobilski nesreči izgubil tri prste na roki. Vseeno ostaja član Trek-Segafreda, postal bo del osebja.

Z 38 leti je bil Koen de Kort eden starejših kolesarjev v karavani in se je počasi spogledoval z odhodom v športni pokoj. Nesreča, v kateri je izgubil tri prste, je datum upokojitve premaknila nekoliko naprej. Letošnja sezona bo zanj zadnja.

Nizozemec vse od nesreče ni dirkal, tudi v nadaljevanju sezone pa ga na dirkah ne bomo videli, saj je poškodba prehuda. Razočaran je, da mora športno pot skleniti na tak način, a je ponosen na vse, kar je na njej dosegel.

»Težko mi je kolesarstvo zapustiti na tak način. Veliko raje bi nastopil na lepi dirki, kamor bi prišli prijatelji in družina, skupaj bi se zabavali in tako pomahali kolesarski karieri v slovo in se podali naprej,« je povedal v izjavi za javnost.

»Sedaj se je končalo z velikim razočaranjem, kar ni nekaj, česar sem si želel. A star sem 38 let, bila je lepa kariera. Mislim, da sem lahko ponosen na vse, kar sem dosegel in naredil.«

De Kort ostaja del ameriške zasedbe Trek-Segafredo, kjer bo zavzel mesto direktorja ekipne podpore. To funkcijo je letos opravljal Matt Shiver, ki se vrača v Združene države Amerike, kjer se bo zaposlil pri Treku.

»Presenetilo me je, da je bilo državno prvenstvo moja zadnja dirka. Po drugi strani pa se veselim tega, kar me čaka. Navdušen sem, da bom ostal z ekipo v nekoliko drugačni vlogi,« je dodal De Kort.

»Te službe sem si želel že pred nesrečo in sem se trudil, da bi jo dobil. Zato sem tudi študiral športni management. Rad imam komunikacijski del in ko sem izvedel, da obstaja možnost, da mi dodelijo to vlogo, sem bil navdušen. Zanimiva mi je predvsem povezava med Trekom kot podjetjem in dirkaškim delom Treka. Navdušuje me tako podjetniški del kot dirkaški, zato se mi zdi, da je to prava kombinacija zame

Prejšnji članekVse bolj postaja jasno, da Tadeja Pogačarja ne bo na Vuelti
Naslednji članekPeter Sagan je novi član moštva TotalEnergies