Pascal Ackermann krepi šprinterski oddelek UAE Emirates

UAE Emirates še drugi dan zapored oznanjajo prihod enega izmed zvezdnikov karavane. Pričakovano je njihove vrste okrepil Pascal Ackermann, ki je podpisal dvoletno pogodbo.

UAE Emirates se v novo sezono podajajo močno okrepljeni na vseh področjih. Kolesarje, ki so zapustili moštvo, so uspešno nadomestili in na trgu našli celo močnejše posameznike, kot so odhajajoči člani.

Po sezoni bo ekipo zapustil eden izmed dveh glavnih šprinterjev Alexander Kristoff, ki je že v jeseni svoje kariere. Norvežanovo mesto bo v naslednjih dveh letih zapolnil mlajši in v zadnjih sezonah veliko uspešnejši Pascal Ackermann.

Nemški šprinter je pet let branil barve Bore-hansgrohe, kjer si je počasi pridobil status prvega šprinterja. Letošnjo sezono je začel nekoliko slabše, v ekipi so nad njim hitro obupali in sporočili, da mu pogodbe ne bodo podaljšali.

Že takoj se je kot možnost pojavila selitev v UAE Emirates, ki ji je bil naklonjen tudi 27-letnik. Potrebno je bilo le počakati na odprtje prestopnega roka, urediti papirologijo in Nemec je sedaj tudi uradno podpisal pogodbo za naslednji dve leti.

»Navdušen sem, da bom prihodnje leto nosil dres UAE-ja. To bo poseben korak v moji še vedno mladi karieri. Ekipa, del katere bom, je nekaj posebnega v svetu kolesarstva. Rad bi se zahvalil vsem, ki so mi omogočili ta korak in mi dali samozavest za uresničitev prihajajočih ciljev,« je povedal vedno nasmejani Ackermann.

»Prepričan sem, da se bom s pomočjo sotekmovalcev, osebja in uprave lahko razvil kot kolesar in odkril svoje nove dimenzije. Pripravljen sem na začetek nove poti.«

Prihoda etapnega zmagovalca z Dirke po Sloveniji so se razveselili tudi v arabskem moštvu. Mauro Gianetti, direktor ekipe, poudarja, da z Ackermannom ne dobivajo le dobrega kolesarja, pač pa tudi super človeka.

»Pascal je velik talent in veseli smo, da se nam je pridružil. Vemo, da je zmožen velikih stvari in veselimo se dela za skupni uspeh. Gradimo skupino kolesarjev, ki lahko dobro sodelujejo in ustvarijo dobro okolje tako na kolesu kot z njega. Verjamemo, da lahko Pascal obogati ekipo s svojimi osebnostnimi kvalitetami.«

Prejšnji članekV Astani je spet pestro, umika se Premier Tech
Naslednji članekMikel Landa se je vrnil v najboljšem možnem slogu