“Opi-Omi” navijačica se mora zglasiti na sodišču

Se še spomnite zloglasne navijačice, ki je s transparentom zakuhala množičen padec karavane na prvi etapi Dirke po Franciji? Skoraj štiri mesece kasneje bo za svoje dejanje odgovarjala na sodišču.

Letošnja Dirka po Franciji se je začela zelo dramatično. Že prvi dan je dobršen del karavane občutil trdoto tal, saj je Tony Martin trčil v neprevidno gledalko, ki je bila s hrbtom obrnjena proti glavnini in kameri kazala transparent.

Nad gledalko se je vsul plaz kritik z vseh strani sveta, tudi sama pa je vedela, da je storila napako in takoj po povzročitvi nesreče pobegnila z mesta prizorišča. Po koncu etape so organizatorji napovedali tožbo, a jo kasneje umaknili.

Christian Prudhomme, direktor dirke, je tedaj pojasnil: “Umikamo svojo pritožbo. Zgodba je zrastla preko okvirjev, a kljub temu želimo vse opozoriti na pravila varnosti na dirki.”

Gospodična se je štiri dni po nesreči zglasila na policijski postaji. Tam sta ji bila izrečena dva prekrška, in sicer za “namerno ogrožanje ostalih” in “povzročitev poškodbe, ki vodi do nezmožnosti dela v obdobju, krajšem od treh mesecev”.

Po skoraj štirih mesecih je torej napočil čas, da se sodišče tudi dokončno odloči o kazni, ki jo bo izreklo gledalki. Po poročanju L’Equipe jo čaka najmanjša kazen 1500 €, v najhujšem primeru pa bo primorana plačati 15 000 € in leto dni preživeti v zaporu.

Odzvali so se tudi predstavniki združenja kolesarjev. Laura Mora, generalna sekretarka CPA-ja, je povedala: “Bilo je zares neodgovorno dejanje. Kolesarji so utrpeli zelo resne posledice. Tu nismo zato, da bi prosili za denar, ampak da bi prosili za več spoštovanja in odgovornosti s strani javnosti.”

Sojenje bo potekalo 14. oktobra v Brestu, kjer se je tudi začela prva etapa Dirke po Franciji. Prav na ta dan pa bo Christian Prudhomme predstavil traso prihajajoče francoske pentlje.

Prejšnji članekPrimož Roglič in Lora Klinc bosta dahnila usodni “DA”
Naslednji članekJakob Fuglsang s prestopom v novo moštvo še dodatno oslabil Astano-Premier Tech