Okoli Pogačarja se gradi vse močnejša ekipa

Marc Soler je zadnja okrepitev UAE Emirates, potem ko so v preteklih dneh Arabci v svoje vrste zvabili že Joaa Almeido in Pascala Ackermanna. Prihod Španca pomeni močno izboljšanje zasedbe, ki bo na dirkah pomagala Tadeju Pogačarju.

UAE Emirates počasi, a vztrajno gradijo eno najboljših zasedb v karavani. Že nekaj sezon je jasno, da je Tadej Pogačar kolesar za velike dosežke, a v preteklosti je vse prepogosto v zaključkih dirk ostajal sam. V ekipi si tega jasno ne želijo, zato so se odpravili po nakupih.

Lani so ekipo okrepili z Rafalom Majko, kar se je letos izkazalo za odlično potezo. A grajenje ekipe še ni končano, letos v zasedbo sprejemajo nove člane. Pred dnevi je moštvo okrepil Joao Almeida, ki je sklenil eno najdaljših pogodb v karavani, sedaj pa je gorskemu oddelku novo moč dodal Marc Soler.

Španec je z ekipo sklenil dvoletno pogodbo. Pri 27 letih ima pred seboj še dolgo kariero, zato bo dve leti dokazoval, da je vreden plače, ki mu jo namenja ekipa in se bo v letu 2023 potegoval za podaljšanje sodelovanja.

»Zelo sem vesel, da sem se pridružil UAE Emirates in veselim se novih avantur in izzivov, ki me čakajo. V ekipo prihajam z veliko mero navdušenja in želje po trdem delu. Želim uživati v novem poglavju,« je povedal Soler.

Španec je celotno profesionalno kariero do sedaj preživel v »domačem« Movistarju, kjer si je z leti priboril eno glavnih vlog. Letos na Giru je prvič prišel do vloge kapetana, na katerem izmed Grand Tourov, a ga zaključil že po dvanajstih etapah. Zdi se, da se je njegova pot proti vrhu v Movistarju končala, zato je odšel iskati nove izzive.

»Po sedmih letih pri Movistarju je prišel čas v karieri, da poiščem nove izzive. Zahvaljujem se jim za vsa leta sodelovanja in jim želim vse najboljše v prihodnosti. Pripravljen sem na nov korak

Soler velja za muhastega kolesarja, to smo lahko večkrat videli v Movistarjevi seriji, ki kaže zakulisje dogajanja na največjih dirkah. A Joxean Matxin Fernandez, direktor moštva UAE Emirates, verjame, da se bo 27-letnik brez težav vključil v obstoječo zasedbo in ji pomagal na poti do uspeha.

»Ni skrivnost, da je Marc Soler eden najboljših kolesarjev v profesionalni karavani. Verjamemo, da ima vse glavne kvalitete in je mentalno pripravljen na dirkanje za ekipo. Je napadalen kolesar, borec in njegova osebnost ter mentalne sposobnosti ga naredijo posebnega. Ima značilen slog dirkanja in verjamemo, da se bo odlično znašel v naši ekipi.«

Prejšnji članekMikel Landa se je vrnil v najboljšem možnem slogu
Naslednji članekVinokourov jabolko spora med Astano in Premier Techom