Nadaljuje se trend iz lanske sezone, ko so začeli prevladovati mladi kolesarji. Tudi v letošnji sezoni so glavne zvezde Remco Evenpoel, Egan Bernal, Tadej Pogačar, Ivan Sosa, Sergio Higuita, Wout van Aert, Aleksandr Vlasov… Seveda po kolesarskih letih zraven sodi tudi Primož Roglič.

Jumbo Visma je v letošnjem letu postala najkompletnejša ekipa na svetu, ki ima v svojih vrstah kolesarje, ki so sposobni zmagati na bilo kateri dirki. Njihov razvoj in napredek se konstantno kažeta od leta 2016, ko sta se ekipi pridružila Primož in Dylan. Vse cilje, ki so si jih zadali so dosegli v rekordno kratkem času. Lahko rečemo, da se jim je zalomilo samo na lanskem Giru, kar pa so takoj popravili na Vuelti.

Primož Roglič odhaja na dirko kot glavni favorit za zmago. vir: twitter

Vrh načrtujejo v letošnjem letu z napadom na rumeno majico na TDF. Ekipa je že dolgo določena, prišlo je samo do ene menjave, Laurensa De Plusa (ki gre v Ineos) bo zamenjal George Bennett. Kapetan je že določen, to je v tem trenutku najboljši kolesar na svetu, naš Primož. Ekipa je pokazala svojo kakovost in uspešno nastopila na prvi letošnji dirki. Njihov nastop je bil res dober, glede na to, da so v taki zasedbi kolesarili prvič in da so bili za večino njih to prvi kilometri v tej sezoni.

Ineos je kot ekipa svoj vrh že dosegla in je sedaj v fazi tranzicije. Zamenjali so glavnega sponzorja, izgubili so dva športna direktorja, Portala in Ellingwortha. Njihova glavna liderja sta že v letih, Froome pa se vrača po težki poškodbi in drugo leto zapušča ekipo.

Pri njih je še kar nekaj neznank s kakšno ekipo bodo nastopili na TDF-ju. V tem trenutku je verjetno njihova največja skrb, da njihov prvi mož Bernal v svoji karieri še ni dobil neposrednega dvoboja z Rogličem. Seveda pa ima Ineos za drugo leto že pripravljeno novo mlado ekipo: Bernal, Carapaz, Sosa, Sivakov, Ganna, Dunbar, Rivera, Hart…

Danes se začenja dirka, ki je v preteklosti vedno nakazala, kdo bo igral glavno vlogo na dirki vseh dirk. Zanimivo bo videti, kakšna bo taktika Jumbo Visme v boju za skupno zmago in na vsaki posamezni etapi. To bo odličen trening in priprava ekipe za vrhunec sezone. Tokrat ne bomo gledali samo boj Jumbo Visme proti Ineosu, ampak se bodo v ta boj vključile vse najboljše ekipe s svojimi kapetani.